avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard despartitor intre proprietati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard despartitor intre proprietati

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire in privinta unui gard ce delimiteaza doua proprietati. Ce inaltime trebuie sa aibe temelia acestuia, sau unde pot sa gasesc ce inaltime maxima trebuie sa aibe aceasta. Poveste este asa......
Proprietatea mea este mai jos decat a vecinului si pe perioada ploioasa toata apa vine in curtea mea, iar vecinul nu este dispus sa isi faca sant de colectare a apei pluviale. Eu m-am decis sa fac un gard de beton intre proprietati cu o inaltime de 50 cm de la sol pentru a nu mai intra apa din curtea acestuia in curtea mea. Tin sa mentionez ca nu schim cursul apei ca nu este niciun fluviu sau parau sau orice altceva pentru dirijare a apei.
Cel mai recent răspuns: Doru Radu , utilizator 10:18, 22 Ianuarie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista specificatii privitoare la garduri intre proprietati. ele se construiesc prin buna intelegere sau nu, iar uneori pot chiar lipsi, daca vecinii isi cunosc si recunosc granita. cat despre gard, va va trebui autorizatie de constructie, deci si acordul vecinului in cauza
Am o problema similara , prezentata mai jos, daca mai intrati pe aici, va multumesc daca-mi puteti raspunde: Vecinul si-a modificat nivelul curtii la orizontala, terenul fiind inclinat, cu 1,5m , pana in apropierea gardului existent intre noi, fara a construi initial vreun soclu de beton. Daca si-a inaltat curtea cu 1,5 m inaltime, gardul ce inaltime mai poate avea? - (directia est-vest, casa mea fiind la 3m de gard)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inaltare nivel curte - inaltime gard Doru Radu Doru Radu Vecinul si-a modificat nivelul curtii la orizontala, terenul fiind inclinat, cu 1,5m , pana in apropierea gardului existent intre noi, fara a construi initial ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale ludo ludo Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: detin o casa care se invecineaza cu altele , mai exact sunt cate 4 case , spate in spate , asa incat gradinile ... (vezi toată discuția)
Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)