avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... prescriere executari silite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

prescriere executari silite

Am intrat cu o societate in insolventa si de aici au rezultat tot felul de executari silite asupra bunurilor imobile ale familiei precum si asupra conturilor, salariilor, etc. Bunurile au fost executate, iar acum au ramas popririle pe salarii.
1. Exista vreun termen de prescriere a acestor datorii sau vreo alta modalitate de prescriere sau 50% din salarii vor ramane sub executare toata viata?
2. Aceste executari silite raman doar in sarcina celor care au semnat contractele de credit, respectiv bilete la ordin, sau se rasfrang si asupra urmasilor?
Cel mai recent răspuns: cristi2222 , utilizator 21:17, 29 Ianuarie 2015
1) Exista un termen de prescriptie (3 ani), dar acesta opereaza doar daca creditorul nu face acte de executare, daca face acte de executare termenul (de 3 ani) nu opereaza astfel incat creditorul diligent poate urmari un debitor toata viata.
2) Urmasii vor plati datoria ascendentilor doar daca accepta (expres sau tacit) mostenirea lor, daca nu, nu.
Multumesc ! De mare ajutor raspunsul, dar a nascut alta intrebare.
Creditorul, care in cazul meu este o banca, a facut demersurile de recuperare printr-un executor. Aceste demersuri trebuie reluate dupa vreo anumita perioada de timp, sau odata facute prima data, acestea raman in vigoare tot timpul?
Executarea se face atata vreme cat exista ceva de executat, in cazul dvs. probabil venituri (imobile spuneti ca nu mai aveti), insa daca la un moment dat nu mai au ce sa execute silit poate interveni perimarea executarii sau poate interveni suspendarea pe o anumita perioada sau intrerupere executarii, toate acestea fiind acte procedurale specifice care tin atat de executor cat si de insistenta creditorului pe langa acesta. In functie de aceste institutii de procedura apar in fapt mai multe situatii posibile (nu ma apuc acum sa le dezvolt, caci ar face obiectul unui curs de executari silite), insa in mare ati inteles. Oricum, nu va bazati ca uita banca.
Da, m-am edificat. Multumesc pentru ajutor !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perimare executare? doina_dana doina_dana Buna ziua, Acum 6 luni,pe 2-3 iunie am primit acasa vizita unui executor judecatoresc care a intocmit un proces-verbal deoarece incepuse sa faca actele pt ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Executare silita,de la banci nyros nyros am executare silita , de la doua banci. una pe bunuri mobile,iar alta pe mobile/imobile. procesele,conform unei anumite legi s a tinut fara a fi ... (vezi toată discuția)