avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita,de la banci
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita,de la banci

am executare silita , de la doua banci.
una pe bunuri mobile,iar alta pe mobile/imobile.
procesele,conform unei anumite legi s a tinut fara a fi anuntat,desi aveam acte doveditoare a imposibilitatii de plata.
una dintre ele mi a trimis acasa instiintarea din partea unui anumit executor,dar au constatat ca nu exista nimic de confiscat.
cealalta, nu.
pot face ceva ptr a negocia acele sume,astronomice de altfel,care au evoluat si evolueaza,de la un nr derizoriu,aproximativ?
este legala actiunea d lor,impotriva mea?
sunt adevarate povestile cu prescrierea datoriilor in decurs de trei ani?
unde pot scoate copii din acele decizii,dat fiind ca un avocat m a sfatuit ca mai bine nu rascolesc trb asta,etc?
Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Galea Cristian Viorel , Executor judecatoresc 12:31, 12 Iulie 2012
1-
procesele,conform unei anumite legi s a tinut fara a fi anuntat,

Incercati sa afirmati ca nu ati fost parte ,nu ati fost citat la termenele de judecata in care dvs detineati calitatea de debitor ?
2-In situatia in care dvs desi aveti cunostiinta ca ati preluat un credit,ca nu ati achitat acel credit,era normal sa desfasurati demersuri ,sa va prezentati la termenele de judecata astfel incat sa va puteti expune punctul de vedere.
Asupra fondului cauzei,nu se mai poate reveni
3-Termenul de prescriere a datoriilor ,exista dar acesta opereaza numai in situatia in care creditorul nu desfasoara demersuri.acte si actiuni in termeneul de prescriere cu scopul recuperarii debitiului neachitat,situatie care in cazul dvs nu exista de vreme ce singur afirmati una dintre ele mi a trimis acasa instiintarea din partea unui anumit executor,dar au constatat ca nu exista nimic de confiscat.cealalta, nu.
4-Daca prin decizii,va referiti la hotararile instantei,aveti dreptul sa solicitati instantei care a fost investita cu autoritatea solutionarii cauzei,eliberarea de copii ale hotararilor dispuse
Daca doriti acte din dosarul de executare silita ,trebuie sa contactati personal executorul judecatoresc
Daca la cele doua banci ati contactat credite sau ati girat pentru altcineva, nu a avut loc nicio judecata, deoarece contractele de credit de la banci sau IFN-uri sunt titluri executorii direct, fara proces!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? stefp stefp Credit nevoi personale in 2007. Plecat din tara. Platit timp de 2 ani apoi imposibilitate de plata. In 2012 au trimis instiintare de executare silita. nu am ... (vezi toată discuția)
Cum pot vedea un dosar de executare pps pps Acum ceva timp un prieten a vazut pe portal.just.ro ca are un dosar de tipul: Obiect dosar:investire cu formulă executorie. Bun, stia ca si niste colegi au ... (vezi toată discuția)
Sentinþele judecãtoreºti în original rãmân la executor Katri Katri După terminarea executării silite, executorul judecătoresc are obligaţia de a preda sentinţa în original (sentinţă ce a reprezentat titlul executoriu) ... (vezi toată discuția)