avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionara -conventie civila- administrator bloc
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionara -conventie civila- administrator bloc

Buna ziua !

Va rog daca puteti sa ma lamuriti in legatura cu:
fiind pensionara ,lucrez ca Administrator la o asociatie de proprietarii pe baza de contract – conventie civila in baza codului civil , fiind asimilata ca persoana fizica care realizez veniturii din activitati independente (neautorizata) M-ar interesa ce procent trebuie sa plateasca asociatia si ce procent trebuie sa platesc eu, la plata bugetului FNUASS si daca trebuie sa mai fac un alt contract cu CASMB avand in vedere ca sunt asigurat si care este formularul ?

Cu multumirii C.I.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 12:21, 12 Iunie 2009
In situatia in care pensionarii realizeaza si alte venituri, acestia datoreaza contributia la asigurarile sociale de sanatate si pentru aceste venituri. platiti numai dvs., nu si asociatia Nu platiti contributie FNUASS.Vedeti aici mai multe informatii:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionara -administrator bloc yotantzy yotantzy Buna ziua ! Va rog daca puteti sa ma lamuriti in legatura cu: fiind pensionara ,lucrez ca Administrator la o asociatie de proprietarii pe baza de contract ... (vezi toată discuția)
Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Cas ion minca ion minca Am o conventie civila si beneficiarul sustine ca trebuie sa platesc CAS. Sint pensionar si consider ca nu mai este cazul sa platesc. Care este ... (vezi toată discuția)