avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Ajutor deces parinte
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Ajutor deces parinte

Buna ziua, tatal meu a decedat in urma cu 2 luni, vreau sa stiu daca eu, copilul lui, beneficiez de vreun ajutor din partea statului in urma acestei intamplari nefericite. Mentionez ca sunt singura la parinti, atat eu cat si mama mea suntem salariate. Cheltuielile de inmormantare au fost suportate de mine si de mama mea, insa nu am pastrat chitante si facturi, nici nu le-am cerut de fapt...Ce acte sunt necesare si cui trebuie sa ma adresez?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 30 Ianuarie 2015
Tatal era salariat, pensionar sau fara venit?
Salariat
mergeti la locul de munca cu CF de deces si ar trebui sa va plateasca suma de~2300lei.
Aici e partea "amuzanta", el era angajat in cadrul firmei mamei mele, deci acest "ajutor" ar veni tot din buzunarul nostru nu?
Sa mearga sotia angajatului decedat la angajator, pentru a cere suma precizata mai sus. Se merge cu certificatul de deces in original. Celelalte documente necesare vi le pune la dispozitie firma: cerere tip, etc.

Alte discuții în legătură

Ajutor de deces Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu Cum se calculeaza ajutorul de deces acordat de angajator familiei unui angajat care a decedat? Avem Legea Pensiilor , un termen de 24 de ore de acordare , ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor de deces kitty_26g kitty_26g Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, in cazul in care unui angajat ii decedeaza sotia, aceasta fiind in intretinerea angajatului, daca societatea este obligata ... (vezi toată discuția)
Pensie ildis61 ildis61 Tatal meu adecedat pe data de20 mai s i a luat pensia .Mai are drepturi de ridicat? (vezi toată discuția)