Am un program de lucru de 6 zile lucratoare si 2 libere si cand prind sambata si duminica la salariu mi se mai adauga un spor de 15%, vreau sa stiu si eu daca este corect acest spor
Art. 113. C.mun.
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
....
Deci nu exista , repartizare a timpului de munca de forma : 6 zile lucrate , doua zile libere, apoi 6 zile lucrate 2 zile libere etc.
FRD
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Daca in CIM se prevede ca angajatul va presta 40 de ore pe saptamina cu repaus de regula in zilele de sambata si duminica atunci angajatorul la un contol al ITM acesta va fi sanctionat contraventional intrucat este nelegal acest program . Mai mult decat atat art 114 din CM prevede ca salariatul in cazul in care va desfarua ore suplimentare in cadrul saptaminii aratate mai sus va efectua maxim 48 de ore/saptamina inclusiv cu ore splimentare orice ora in plus duce la incalcarea articolului 114 si drept consecinta angajatorul are obligatia de a platii angajatul cu un spor de 75% conf art 123 din CM