avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stergerea cazierului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stergerea cazierului

Buna ziua
Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 februarie 2010 trec cei 3 ani si 6 luni(1,6 luni suspendarea si cei 2 ani de incercare),as vrea sa aflu daca se sterge cazierul dupa expirarea celor 3ani si 6luni,sau mai trebuie sa astept????
Pedeapsa este la regimul circulatiei,conducere sub influenta bauturilor alcoolice.
VA MULTUMESC
buna seara...as vrea sa stiu daca stergerea cazierului se poate face si in cazul unei talharii cu ispasirea pedepsei de 4 ani,dar aliberare pt buna purtare...??...viitorul perosnei respective,in cazul in care se sterge cazierul,va mai fi afectat??...adica persoana...se poate angaja oriunde..ca si un om care n-a comis nicio infractiune niciodata??..sau va ramane la dosar mereu aceasta infractiune??va multumesc
Se va scoate din evidenta cazierului daca a intervenit reabilitarea judecatoreasca.
Termenul de reabilitare este 4 ani (pedeapsa aplicata de instanta)/2 + 4 ani = 6 ani de la implinirea duratei pedepsei, adica de la expirarea termenului de incercare a liberarii conditionate.

Depinde unde se angajeaza.Daca vrea sa se faca magistrat,politist,notar,executor si probabil alte functii ce implica autoritatea statala, va ramane mereu in evidenta operativa la I.G.P. (un fel de cazier secret ,care se arata doar instantei si catorva autoritaii publice,gen CSM).Apare chiar si o amenda administrativa,NUP,Scoatere de sub
urmarire....
In rest,in certificatul de cazier judiciar pe care il scateti dumneavoastra nu va mai aparea nimic,dupa ce intervine reabilitarea judecatoreasca .De obicei asta se cere la angajare-"cazierul judiciar" .

si as mai vrea sa stiu..in cazul in care ma voi casatori cu acest om....pe mine...din punct de vedere profesional..ma va afecta cu ceva??....in cazul in care lucrez in conducerea unei firme...sau..in alte domenii....





multumesc!!
Nu. Raspunderea penala e personala.
Am si eu o intrebare: am avut un accident de bicicleta si am fost dat in judecata pt vatamare corporala si am fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare. La cat timp intervine reabilitarea judecatoreasca?

Alte discuții în legătură

Radierea din cazierul judiciar a pedepselor cu inchisoarea implicand o durata mai mica de 3 ani neofit neofit buna ziua, as dori sa stiu dupa ce interval de timp intervine radierea de drept a faptei din cazierul judiciar daca persoana respectiva a fost condamnata la ... (vezi toată discuția)
Antecedente penale leona777 leona777 Buna ziua, doresc sa stiu daca o condamnare cu suspendare in urma cu 13 ani, poate fi considerata antecedent penal sau a intervenit reabilitarea. mutumesc (vezi toată discuția)
Efect asupra cazierului judiciar statemar28 statemar28 Buna ziua, Va multumesc daca va luati timp sa cititi si sa ma ajutati in problema mea. ..Am cazier judiciar,iar acest lucru imi afecteaza enorm viata in toate ... (vezi toată discuția)