avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariatul refuza semnarea fisei de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariatul refuza semnarea fisei de post

Buna ziua,

As vrea sa stiu ce sa intampla in cazul in care refuzi semnarea fisei de post ?
Ne-a fost modificata fisa de post, in aceasta fisa au fost trecute saricinile ale altor 4 departamente ,diferite,de aceasta am refuzat semnarea ei ,ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:45, 1 Februarie 2015
Abatere disciplinară.
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Modificarea fisei postului poate interveni ca urmare a schimbarii conditiilor, mediului sau cerintelor postului pentru care a fost elaborata. Dar, ca orice modificare, ea trebuie adusa la cunostinta salariatului, care o va semna.

Salariatul poate refuza semnarea fisei postului in conditiile in care constata ca atributiile cuprinse in aceasta nu sunt in legatura cu postul ocupat ... daca doreste el poate semna sub rezerva legalitatii o astfel de fisa a postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz semnare fisa postului dana manea dana manea lucrez la un spital. suntem in prag de acreditare si conform standardelor trebuie actualizate fisele posturilor. avem salariati care refuza sa semneze fisele ... (vezi toată discuția)
Modificare fisa postului lory_chiriac lory_chiriac Buna ziua. am modificat fisa de post a unui salariat care refuza sa isi puna singur materialul pe masa de control si sa elibereze masa de materialul deja ... (vezi toată discuția)
Sarcini abuzive in fisa postului? pot sa nu semnez noua fisa a postului? mariamihalache mariamihalache Eu am in fisa postului o sarcina \"sa pregatesc inlocuitor\". Anul trecut sefa de secti a incercat sa-mi schimbe fisa postului, adaugandu-mi o sarcina pe care ... (vezi toată discuția)