avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz semnare fisa postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz semnare fisa postului

lucrez la un spital. suntem in prag de acreditare si conform standardelor trebuie actualizate fisele posturilor. avem salariati care refuza sa semneze fisele de post reactualizate, fara sa comunice eventuale obiectiuni. pur si simplu nu vor. ce putem face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 31 Iulie 2015
Care au fost motivele reactualizarii fiselor de post si care sunt modificarile?

Au fost impuse mai multe responsabilitati care nu se reflecta si in salariul acordat salariatului?
Art. 40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

Modificarea fisei postului poate interveni ca urmare a schimbarii conditiilor, mediului sau cerintelor postului pentru care a fost elaborata.

Salariatul poate refuza semnarea fisei postului in conditiile in care constata ca atributiile cuprinse in aceasta nu sunt in legatura cu postul ocupat ... daca doreste el poate semna sub rezerva legalitatii o astfel de fisa a postului.

Refuzul salariatului de a semna fisa postului constituie o abatere disciplinara, dar nu una suficienta pentru a se dispune în temeiul sau masura disciplinara a desfacerii contractului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatul refuza semnarea fisei de post simdumitrache simdumitrache Buna ziua, As vrea sa stiu ce sa intampla in cazul in care refuzi semnarea fisei de post ? Ne-a fost modificata fisa de post, in aceasta fisa au fost ... (vezi toată discuția)
Fisa de post iancu123 iancu123 daca un angajat refuza sa semneze fisa postului, care sunt consecintele pe care le poate suporta? (vezi toată discuția)
Legislatia muncii claudiuss69 claudiuss69 Care sunt urmarile in urma refuzului de a semna fisa postului.(se ameninta muncitorii de catre ing.sef cu desfacerea contractului de munca in cazul in care nu ... (vezi toată discuția)