avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Master in Economie sau Licenta in Drept?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Master in Economie sau Licenta in Drept?

Buna ziua!
Va rog mult ca-n limita timpului disponibil sa ma ajutati cu niste sfaturi de care am mare nevoie.
In primul rand sa va zic cate ceva despre mine: sunt un tanar in varsta de 28 ani. De cativa ani buni lucrez in domeniul financiar-bancar. Imi place ceea ce fac si sunt profesionist(sau cel putin incerc cat pot eu sa fiu).
Am terminat Stiinte Economice. Nu am avut timp sa urmez si un master in domeniu. Poate nu doar timpul a fost problema, ci si faptul ca am fost prea comod.
Sunt hotarat insa ca anul acesta cu ajutorul lui Dumnezeu sa ma inscriu ori la un master in domeniul Economic, ori sa fac Dreptul la ID.
Cand am dat la Economie, am avut in vedere si Facultatea de Drept, la care am si intrat, insa am ales pana la urma prima varianta.
Ma gandesc la o alta facultate intr-un alt domeniu in afara celui Economic tocmai pentru ca m-as putea oricand reprofila, + ca Dreptul iti ofera destul de multe oportunitati.
Ce ati face in locul meu? Ati face un Master in Economie sau Licenta in Drept?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters319545 , utilizator 23:20, 6 Iulie 2015
As face un master. Doua facultati ar fi OK, dar practic e greu. Vorbesc din experienta.
Buna seara!
Si eu ma aflu intr-o situatie asemanatoare domnului Andrei.
Am 25 ani. Am terminat facultatea de geografie din cadrul UAIC - 3 ani. Am incercat sa imi construiesc o cariera in domeniu, am fost profesor suplinitor un an, dupa care cu greu am incercat sa prind un alt post. Intre timp m-am angajat la o societate ca secretara, unde am inceput sa ma implic sa fac diverse acte ce tin de resurse umane, si partea de contabilitate primara.
Am observat ca am inclinatii in zona economica, imi place f mult sa lucrez cu actele.
In prezent lucrez si pe sezon ca receptioner la o pensiune, ceea ce inseamna ca impletesc oareceum specializarea mea - geografia turismului, cu economia.

Dilema mea cea mare este: imi doresc sa ma axez pe profilul economic, in zona de resurse umane, management, sau contabilitate, si de aceea va cer un sfat:
Cum ati proceda in locul meu ? Sa ma inscriu la a 2-a facultate,cu profil economic, finante-banci (pentru contabil) / administrarea afacerilor - ECTS, sau, sa ma inscriu la master - domeniul administrarea afacerilor, Specializarea: Administrarea Afacerilor în Turism, Comerţ şi Servicii, (masterul acesta fiind completarea celor 3 ani de facultate domeniu-geografie).

Cu acest master, pot ocupa un post de economic, conform codurilor cor 2015 ??
Va multumesc, astept un raspuns , o parere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

A 2-a facultate sau master ? ContSters319545 ContSters319545 Buna seara! Doresc un sfat in legatura cu alegerea cea mai potrivita de a continua studiile din partea dvs., sunteti mai competenti sa imi dati un sfat. Am ... (vezi toată discuția)
Ce master as putea face? ionut921 ionut921 Buna ziua. Daca am terminat facultatea de administratie publica ce master as putea face? M-am gandit sa fac unul in contabilitate.M-ar ajuta sa ocup un post de ... (vezi toată discuția)
Ce facultate sa aleg M. V. M. V. Buna seara! Am absolvit o facultate si un master, dar vreau sa ma inscriu la a doua facultate si nu sunt hotarata. Am terminat facultatea de geografia,iar ... (vezi toată discuția)