avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

avocat stagiar

avocatul stagiar care are un contract de colaborare cu avocatul indrumator mai poate colabora si cu alti avocati (definitivi) pe anumite dosare, spete alte colaborari, etc, in baza delegatiei de substituire? e restrictionat a colabora doar cu avocatul indrumator? exista vreo reglementare la nivel de UNBR privind chestiunea aceasta? MULTUMESC PENTRU EVENTUALELE RASPUNSURI!!!!!!!!!!!1
Cel mai recent răspuns: tundici , utilizator 09:58, 22 Iulie 2009
Intrebarea am inteles-o. Dar daca nu ar fi problema ridicata mai sus (dreptul la clientelă personală în cadrul formei de exercitare a profesiei ) atunci ...care ar fi problema?

Eu vad asa:
In aceleasi conditii in care avocatul X poate avea clientul Z il poate substitui si pe avocatul Y in cauza clientului Z.
Va rog sa ma ma ajutati cu un sfat...


Anul acesta doresc sa intru in avocatura. Daca reusesc, as dori sa-l am ca avocat indrumator pe un fost judecator, acum pensionar(ca si magistrat) si avocat din anul 2007. In mod normal, el neavand 6 ani vechime, nu poate sa fie avocat indrumator. Totusi, daca aveti vreo idee, daca aveti cunostinta despre asemenea situatii,cand avocatul indrumator nu avea vechimea necesara si totusi baroul a acceptat contractul de colaborare, va rog sa ma anuntati.

Consider ca, din moment ce avocatul respectiv( care mi-ar trebui sa-mi fie avocat indrumator) , cu toate ca nu are cei 6 ani vechime, dar a fost o viata intreaga (cca.15 ani ) judecator(presedinte de tribunal), dupa care a devenit avocat + este cu o reputatie NESTIRBITA + super bun profesionist si doreste sa colaboreze cu un stagiar (cu mine:)., corect ar fi sa fie permis de catre consiliul baroului sa se poate incheia respectivul contract.

Cerere (eu, stagiar, neavand pe altcineva, care sa-mi fie avocat indrumator) exista, oferta (el, bun profesionist, cu reputatia nestirbita, volumul de munca imens, dornic sa colaboreze cu un stagiar) exista, credeti ca sunt sanse ca aceasta colaborare sa aiba sorti de izbanda?

Mentionez ca este singura persoana, care ar fi de acord sa ma aiba ca stagiar, pentru ceilalti sunt concurenta( nu doar eu, oricine doreste sa intre in acest barou), deci ei nu doresc sa lucreze cu nici un avocat stagiar.

Multumesc pentru orice sfat, cu care ma puteti ajuta.


Tundici

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de colaborare al stagiarului Lucian Croitoru Lucian Croitoru Un avocat [b]stagiar [/b]care are un contract de colaborare cu o forma de organizare a profesiei (un cabinet individual, de exemplu) poate sa aiba dreptul la ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat ? netie netie Va rog spuneti-mi care este diferenta dintre un avocat si un colaborator avocat. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Avocat stagiar colaborator marachi marachi As dori sa ma ajute cineva cu niste raspunsuri. Sunt si eu una dintre persoanele norocoase care am promovat examenul de admitere in barou dec 2008 si as dori ... (vezi toată discuția)