avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum curent Telekom
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum curent Telekom

Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate pe părțile comune ale Telekom consuma (fura) curent din tabloul blocului.
Pe data de 8 ianuarie am notificat Telekom și am cerut rezolvarea situației. Nu am primit nici-un răspuns si nu cred ca o sa primesc. (părere bazata pe istoricul relațiilor personale cu Romtelecom) . Întrebarea mea este: Ce ma sfătuiți sa fac dacă nu primesc nu primesc răspuns ?
Cel mai recent răspuns: mikifulgutz , utilizator 15:48, 19 Februarie 2015
Curent electric "fura" toti operatorii de cablu TV-internet-telefonie la care sunt abonati proprietarii din bloc, nu numai Telekom.
Consumul este, asa cum s-a spus si mai sus, foarte mic si este destinat functionarii instalatiei respective, este in folosul proprietarilor.
Buna seara.
Suntem un bloc cu 6 scari ( 4 etaje). Telecom si rcs&rds sunt cei doi furnizori de telefonie, tv si internet. Ieri am primit un " Acord pentru construirea infrastructurii de telecomunicatii" de la UPC. Mi-au aratat un contract, deja efectuat de UPC ( pt alt bloc) cu ENEL, explicandu-mi ca doar dupa semnarea "acordului" mentionat mai sus, UPC poate solicita furnizorului ENEL, contract pt consumul pe care-l vor avea in blocul nostru. Iar acest contract se finalizeaza in aprox 6 luni. Au spus ca se " inteapa" inainte de contorul nostru general. Nu le voi semna contractul daca nu adauga si mentiunea ca vor prezenta in 6, maxim 8 luni, avizul Enel si contractul pe care l-au incheiat, o copie a acestora ( cel putin a contractului ) ramanand la Asociatie, in caz contrar "acordul" devine nul.
Imi permit sa va intreb? Este legal sa le percepem o chirie pentru faptul ca-si monteaza reteaua si echipamentele pe scarile blocului si in subsolul acestuia?
Incercati sa tineti o sedinta a com. executiv si discutati propunerea firmelor. Daca blocul este nou, adica sunteti la inceput pe acest taram, tot in acea sedinta stabiliti semnarea acordului despre care vorbiti, in conditiile unui contract de inchiriere a apatiului comun - pentru toate scarile. Cum spuneam, acum la inceput, ca mai tarziu nu o sa mai puteti sa aveti nicio pretentie, va spun in mod sigur.
Negociati o suma fixa/luna, eventual in euro, care va fi platita in lei, la cursul BNR din ziua platii. Sumele obtinute, intra in fondul de reparatii a fiecarei scari (separat).
Blocul nu este nou. Sunt Telekomul si RCS-ul stapani pe situatie aici. Acum a venit si UPC-ul cu solicitarea. Eu sunt noua si nu pot avea nici o informatie de la vechiul presedinte, dansul fiind in spital cu probleme grave de sanatate si memorie. Nu stiu cum o fi procedat cu Romtelecomul si cu RCS-ul. De aceea mi-am permis sa va intreb. Ati procedat in felul acesta cu operatorii de cablu? Imi puteti da o valoare aproximativa a pretentiei pe care sa o avem la nivel de bloc ( 6 scari, 4 etaje), cu titlu de chirie? Cred ca au rezolvat -o , ceva de genul...instalatie si abonament gratuit presedintelui sau administratorului. Fata de profitul unui operator de cablu, imi pare corect si drept a-i cere o chirie. Si fata de restul proprietarilor este corect asa si nu beneficiul personal al administratorului sau presedintelui. Cum ma sfatuiti? Va rog mult indrumati-ma un pic. Va multumesc

Precizez: Telekomul ( Romtelecom) si RCS-ul sunt de ani buni furnizori de cablu, tf si internet in blocul nostru.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Adriantot, moderator
Pai tinan cont ca ceilalti operatori nu va ofera nimic, incercati o solutie cu UPC-ul - un abonament la telefon fix si internet pentru sediul as. prop.
Bateti in cuie hotararea in sedinta de comitet, apoi intocmiti acte cu firma, insa va puteti gandi si la o suma mai serioasa - nu aveti un bun negociator pe-acolo?

Nici noi nu avem vre-un chichirez de la firmele de CATV ( le avem pe toate). Macar cei de la Romtelecom au lucrat f. ingrijit, au dat gauri cu o foreza de 32 mm si au pus cablu optic din prima...

Alte discuții în legătură

Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare furnizori internet si cablu la bloc ContSters363550 ContSters363550 M-am mutat de curind intr-un bloc ce are deja retele UPC si Telekom dar as dori sa-mi instalez Digi/RCS. Problema e ca administratorul refuza sa-si dea ... (vezi toată discuția)