avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum curent Telekom
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum curent Telekom

Buna seara, sunt președintele unei Asoc de Prop. Blocul este din construcție cablat de Telekom (Romtelecom), recent am constatat ca instalațiile montate pe părțile comune ale Telekom consuma (fura) curent din tabloul blocului.
Pe data de 8 ianuarie am notificat Telekom și am cerut rezolvarea situației. Nu am primit nici-un răspuns si nu cred ca o sa primesc. (părere bazata pe istoricul relațiilor personale cu Romtelecom) . Întrebarea mea este: Ce ma sfătuiți sa fac dacă nu primesc nu primesc răspuns ?
Cel mai recent răspuns: mikifulgutz , utilizator 15:48, 19 Februarie 2015
mikifulgutz a scris:

Am tinut o sedinta a comitetului executiv si am hotarat , in unanimitate, sa nu permitem, deocamdata, accesul UPC in blocul nostru. In momentul in care vor avea solicitari din partea proprietarilor nostri, le vom permite sa intre cu reteaua pe scarile respective. Membrii comitetului motiveaza ca proprietarii nu mai doresc gauri, retele, pat-cablu, cutii uriase pe peretii scarilor, in conditiile in care Romtelecom si RCS au impanzit scarile cu cabluri.


Am incurcat-o! UPC-ul a strans semnaturi de la proprietari, 50% plus una, in favoarea acordului de instalare infrastructura pe scarile blocului. Dar, cum am spus mai sus, in sedinta comitetului executiv am hotarat sa nu permitem deocamdata accesul lor in bloc. Cum e corect sa procedez eu, ca presedinta, in situatia aceasta? Intr-un fel , corect este sa acceptam, pentru o concurenta loiala. Daca nu le permitem accesul, putem fi banuiti ca favorizam ceilalti doi operatori de catv prezenti deja in bloc de mult timp. Pe mine, ca proprietar, nu ma deranjeaza prezenta lor. Ca presedinte, fac ce hotaraste comitetul( refuz ) insa am semnaturile a peste jumatate din proprietari "pentru". Ce fac? Administratorul, care se opune categoric, m-a acuzat ca eu sunt cea care i-a adus in bloc pe cei de la UPC, ca sunt relatia mea si am castig financiar mare de la ei.
Pai dv. sunteti sefa sau administratorul?

Ca presedinte puteti face ce decideti in comitet, dar nu uitati un lucru: ca blocul nu este al administratorului si nici al comitetului, ci al proprietarilor, iar daca mai mult de jumatate din acestia doresc cablarea la UPC, dv., comitetul executiv, trebuie cel putin sa va puneti problema reprezentarii democratice, adica a majoritatii.

Sigur ca puteti fi banuiti de orice si de catre oricine. Totul e sa nu ajungeti prin instanta sau sa aveti rascoala in bloc, supunandu-va administratorului si netinand cont de ce vor majoritatea proprietarilor.

Imi permit sa va dau un sfat:
- intr-o asociatie de proprietari seful este presedintele asociatiei, ca reprezentant al proprietarilor, la limita a majoritatii proprietarilor, si nu supusul administratorului. Ca altfel, puteti sa va luati jucariile si plecati acasa si-l lasati pe "tartor" sa decida el drept de viata si de moarte asupra proprietarilor.
Nu puteți sa ii refuzați din moment ce aveti alta companie de cablu si internet. Sunteți obligați sa le dați egalitate de șanse. 50+1 de semnături va pot obliga sa încălcați legea. Spunetile celor de la UPC ca sunteți de acord cu cablarea dar sa respecte legea, sa faceți contract. Din experiența va spun ca nu vor sa facă contract si ati scăpat. Totul in scris

cititi LEGEA nr. 154/2012 privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţi

model de contract [ link extern ]

intrebarea nr 8 [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
terentetalharu, utilizator
Va multumesc tuturor! Sunteti minunati! Multumesc din tot sufletul pentru toate recomandarile!
Va doresc o dupa-amiaza frumoasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conectare internet-conflict cu asoc de proprietari bodo_80 bodo_80 Buna seara, Ma lovesc de o rpoblema in alegera provider-ului de internet din bloc. Doresc sa imi instalez RDS&RCS si Presedintele Asoc de Proprietari nu ... (vezi toată discuția)
Infrastructura cablu tv bloc nou cgilmeanu cgilmeanu Buna ziua! Bloc nou, dat in folosita anul acesta. Are o infrastructura de cablu TV coaxial facuta prin șapă, prin pereți, în toate apartamentele. Firma ... (vezi toată discuția)
Instalare furnizori internet si cablu la bloc ContSters363550 ContSters363550 M-am mutat de curind intr-un bloc ce are deja retele UPC si Telekom dar as dori sa-mi instalez Digi/RCS. Problema e ca administratorul refuza sa-si dea ... (vezi toată discuția)