avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Noul cod rutier - amenzi de circulatie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Noul cod rutier - amenzi de circulatie

Buna ziua !
Noul cod rutier se aplica din februarie, dar nu am inteles daca opereaza retroactiv - ma refer la prevederea care spune ca ramai fara permis daca nu achiti amenda ; dar daca ai amenzi mai vechi, se aplica si pt. ele noua prevedere ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stefan Bicov , Avocat 16:11, 2 Februarie 2015
Nu exista prevederi care sa va lase fara permis pentru ca nu ati achitat amenzile.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
Stefan Bicov, Avocat
"In cazul in care un sofer nu isi achita amenda in termen de 30 de zile, permisul de conducere ii este suspendat. Concret, Politia Rutiera intocmeste dispozitia de suspendare in termen de 5 zile de la expirarea termenului de plata a amenzii si o comunica persoanei vizate. Suspendarea efectiva a permisului are loc, insa, dupa alte 15 zile de la comunicarea dispozitiei de suspendare."
Eu asa am inteles ...
In februarie intra in vigoare o serie de modificari la regulamentul de aplicare al OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice si nu un nou cod rutier.
Astfel ramane aceiasi ordonanta care reglementeaza circulatia pe drumurile publice si care nu prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru neachitarea amenzilor.

Ce ati inteles dvs. a fost propus printr-un proiect care a ramas la stadiul de proiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare proces verbal Vladu79 Vladu79 Buna ziua, am avut un apel pentru anularea procesului verbal prin care mi a fost suspendat permisul de conducere. Nu inteleg daca trebuie sa predau permisul ... (vezi toată discuția)
Contestatie permis +pv anamaria1978 anamaria1978 buna ziua ..am si eu o intrebare..Duminica am lovit o masina in parcare..i am rupt oglinda si am indoit usa din stanga..Fiind noi mutati in zona m am gamdit ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis, perioada. mariustz mariustz Bun gasit, Am ramas fara permis pentru depasire pe linie continua. Agentul mi-a spus urmatoarele lucruri: 1. Fiindca sunt incepator, o sa raman fara ... (vezi toată discuția)