avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate imobil fara cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate imobil fara cadastru

Detin un imobil construit pe un teren care nu imi apartine.La momentul constructiei aveam un contract de inchiriere pentru teren care intre timp a expirat.Nici nu mi se cere terenul inapoi dar nici nu exista posibilitatea sa dobandesc drept de proprietate asupra lui in viitorul apropiat.Din cauza unei executari silite,doresc sa transfer dreptul de proprietate al cladirii(nu conteaza modul de transfer:vanzare,donatie).Este posibil sa fac acest lucru in conditiile date?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Stefan021 , utilizator 22:28, 3 Februarie 2015
nu.
Multumesc pentru raspunsul prompt.Dar cadastrul il pot face in conditiile in care nu detin terenul?Daca da,cum?
Nu puteti face dvs cadastru pe teren daca nu sunteti proprietar.
Daca nu aveti titlu de proprietate, nu puteti vinde sau dona deoarece,actul trebuie facut in forma autentica(autentificat de notarul public),iar, notarul public nu va autentifica actul(vanzare sau donatie)fara titlu de proprietate.
In situatia in care cadastrul pe teren este facut de proprietarul terenului(inainte de a ridica imobilul)pot face cadastru pe cladire in nume propriu?

Alte discuții în legătură

Actul de vanzare e valabil elenaalexandra15 elenaalexandra15 Am cumparat in 2005 un spatiu locativ de la o societate citex intr un camin de nefamilisti,de 22,42 mp cu contract de vanzare cumparare si factura (spatiul e ... (vezi toată discuția)
Etse obligatoriu sa am releve pentru a vinde un teren cu cladire? stelutanicoleta stelutanicoleta buna seara! urmeaza sa vand o proprietate, imobil teren cu casa pe el. Am carte funciara, cadastru . Mi-a zis cineva ca trebuie releve. Trebuie neaparat? o sa ... (vezi toată discuția)