avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actul de vanzare e valabil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actul de vanzare e valabil

Am cumparat in 2005 un spatiu locativ de la o societate citex intr un camin de nefamilisti,de 22,42 mp cu contract de vanzare cumparare si factura (spatiul e trecut si in factura)dar nu am facut cadastrul. Acum vecinul din stanga spune ca am o parte din spatiul cumparat de el in 2015,respectiv 1,78mp, si m a reclamat spunand ca el are cadastru si ca actul meu nu e valabil,desi el a cumparat in 2015 iar eu in 2005.El nu are tot spatiul care este in act dar eu am exact cat am in act. Pot face cadastrul ?In instanta se poate demonstra pe baza actului ca eu am doar spatiul din act si nu am spatiul lui?
Cel mai recent răspuns: elenaalexandra15 , utilizator 02:36, 4 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati legatura cu un expert cadastral care sa studieze actele si sa vina sa faca masuratorile. Daca exista suprapunere nu se va putea face cadastru caci vecinul este deja intabulat si solutia va fi in instanta.
Din pacate Contractul de vanzare-cumparare facut in forma neautentica, insotit de factura, nu constitue pentru dvs. titlul de proprietate legal valabil, daca nu ati urmat in totalitate procedurile legale valabile la data cumpararii. Dreptul de proprietate poate fi transmis in cazul imobilelor doar prin proceduri conforme legislatiei specifice - Legea 7 /1996 - Legea cadastrului si publicitatii imobiliare, Legea 247 /2005, si Codul Civil valabil data tranzactiei facuta de dvs. In mod normal in anul 2004, vanzatorul ar fi trebuit sa intocmeasca Documentatia Cadastrala a acelui imobil pe care intentiona sa-l vanda, sa-si intabuleze dreptul de proprietate la Oficiul Judetean de Cadastru si Publicitate Imobiliara si ulterior pe baza de inscris autentic(Contract de vanzare-cumparare incheiat la Notariat) sa va fi transmis dvs. proprietatea asupra acelui imobil. Daca erau respectate aceste proceduri persoana mentionata de dvs. nu mai putea in anul 2015 sa-si intabuleze o parte din proprietatea dvs. Acum sansa reala de a va rezolva problema este doar instanta de judecata. Consultati un avocat specializat in astfel de probleme.
Tin sa precizez ca toti din bloc au cumparat de la firma respectiva cu act de vanzare cumparare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa dosar cadastral mireamirela mireamirela Buna ziua! Cum se poate proceda pentru vanzarea unui apartament, pentru care dreptul de proprietate este deja intabulat in cartea funciara colectiva si ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)