avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj sexual, amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj sexual, amenintare

buna seara. am o problema destul de neplacuta :( dar inainte sa ma judecati, va rog sa ma ascultati. lucrez ca si model de videochat, dar pe partea de videochat non adult, adica nu implica folosirea jucariilor sexuale. am ales asta in urma unei crize financiare f mari. ideea este ca la un moment dat, din dorinta de a castiga mai mult am ales sa ma dezbrac #-o am fost inregistrata si acum sunt amenintata de un domn, de alta nationalitate, dar care are cunostinte in Romania. Omul a venit in tara si a vrut sa aiba o relatie cu mine. l-am refuzat si de atunci ma ameninta incontinuu ca va face publice imaginile cu mine. ce ar trebui sa fac? sa merg la politie sa-l denunt pt santaj? am vreo sansa sa rezolv ceva, tinand cont ca este de alta nationalitate si nu locuieste in Romania? va rog sa ma ajutati, orice parere imi poate fi de mare ajutor! multumesc.
imi spune ca daca nu fac ce zice el, va lasa imagini cu mine in toate scarile de bloc, statiile de autobuz si pe toti stalpii din orasul meu. omul are f multi bani, cred ca pe asta se si bazeaza.
Eu cred ca exagereaza.
Oricati bani ar avea nu este de capul lui sa faca asa ceva.
Nu se va autoriza de autoritatile competente asa ceva si nici de asociatiile de proprietari.

Daca va duceti la politie cu asa ceva va dau un pahar cu apa, va explica ca nu aveti de ce sa va temeti si va trimit acasa.
Faceți dovada că vă șantajează (mesaje, înregistrări) și depuneți plângere direct la parchet pentru santaj. E o infracțiune gravă. Nu vă lăsați intimidată.
Pai...nu prea rezulta un santaj serios cred eu si organele ar considera la fel...

Nu ar fi intrunite elementele constitutive ale infractiunii de santaj.

Amenintarea este de fapt o aiureala.
Nu se poate realiza ceea ce zice el.
Chair daca ea se sperie dar nu se poate asa ceva nu o ajuta.

Este ca si cum ar speria-o ca ar trimite cativa extraterestrii sa o rapeasca cu un OZN intr-o noapte...

Ar fi bine sa ne spuna si cati ani are tanara.
Nu cred ca depaseste 17 sau...18 ani.

Cred ca a fost un show dar nu pe videochat.

Nefiind in tara rspectivul politia nu va dori absolut deloc sa se implice in asa ceva decat daca ea ar avea sub 14 sau 15 ani...ceea ce nu cred...
Si eu cred ca tot plangerea la parchet e recomandata. Pentru hartuire si santaj...

Noul Cod Penal - CAPITOLUL VI
Infracţiuni contra libertăţii persoanei

Art. 207

Şantajul

(1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Detalii: [ link extern ]

Art. 208

Hărţuirea

(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.

(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanţă, care, prin frecvenţă sau conţinut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracţiune mai gravă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Detalii: [ link extern ]

Avand in vedere ca faptele s-au petrecut pe teritoriul tarii noastre unde fata are domiciliu, nu conteaza ca e vorba de un cetatean strain care are defapt obligatia sa respecte legile noastre daca se afla pe teritoriul tarii noastre. Fiind vorba de teritoriul tarii noastre se aplica criteriul competentei teritoriale a faptei deci unde este problema ?
Ultima modificare: Marți, 3 Februarie 2015
Krissia ., Alte profesii

Alte discuții în legătură

Neintelegere, santaj cu poze intime ella_20 ella_20 buna seara!a si eu o intrebare...daca sora mea in trecutul ei a facut video chat si a pastrat legatura prin tel cu un utilizatorde ,,placerii,,in care ia trmis ... (vezi toată discuția)
Santaj alessia89 alessia89 Buna seara , nici nu stiu cum sa incep dar am nevoie de ajutor , mai pe scurt o sa explic problema mea , eu lucrez in domeniul video chat , alaturi de mine ... (vezi toată discuția)
Hartuire lungus lungus Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, ... (vezi toată discuția)