avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Santaj sexual, amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Santaj sexual, amenintare

buna seara. am o problema destul de neplacuta :( dar inainte sa ma judecati, va rog sa ma ascultati. lucrez ca si model de videochat, dar pe partea de videochat non adult, adica nu implica folosirea jucariilor sexuale. am ales asta in urma unei crize financiare f mari. ideea este ca la un moment dat, din dorinta de a castiga mai mult am ales sa ma dezbrac #-o am fost inregistrata si acum sunt amenintata de un domn, de alta nationalitate, dar care are cunostinte in Romania. Omul a venit in tara si a vrut sa aiba o relatie cu mine. l-am refuzat si de atunci ma ameninta incontinuu ca va face publice imaginile cu mine. ce ar trebui sa fac? sa merg la politie sa-l denunt pt santaj? am vreo sansa sa rezolv ceva, tinand cont ca este de alta nationalitate si nu locuieste in Romania? va rog sa ma ajutati, orice parere imi poate fi de mare ajutor! multumesc.
taxele imi sunt platite cinstit...eu lucrez legal, cu carte de munca si asigurare de sanatate. va multumesc pt parere!
g5diana a scris:

dar cel putin ii pot face plangere pt santaj si amenintare?? sau ii pot organiza un flagrant?

Nu se poate organiza flagrant in astfel de cazuri.
Cine v-a sfatuit asa nu a inteles cazul.
Stimata domnisoara, nu fac drept penal, insa ce spune colegul Lascoschi e absurd.
Da, organele de cercetare sunt supraaglomerate si sunt dezinteresate sa isi umple biroul de zeci si zeci de plangeri noi... Da, au preconceptii si se vor uita chioras la dv. Da, trebuie sa faceti plangerea tot in oprasul dv. si aveti mare grija sa nu fie un domn care sa-l stie pe altul care sa fie cunostinta cu vecina dv. de la 2...

Si, in final, da, va trebuie avocat.

Aveti mai multe variante, anume sa-l prindeti la o marturisire si apoi sa-l santajati cu dezvaluuirea ei catre politie daca vedeti macar un colt de poza pe undeva... sau sa mergeti la politie cu ea.
Amenintarea domnului cu o fapta care v-ar putea prejudicia este santaj, indiferent ca este fezabila au ba, important e daca victima considera respectiva amenintare intemeiata. Caracterul de amenintare intemeiata nu se apreciaza de un avocat sau un organ de cercetarem, ci este raportata la victima, fiind o chestiune pur subiectiva. E ca si cu drobul de sare...
Pe de alta parte, amenintarea dv. catre domnul ca deuneti plangere este complet legala, nu constituie infractiune amenintarea sau santajul cu aplicarea legii.
Totusi, pentru ca sunteti intr-o stare emotionala fragila, sunteti speriata, sunteti tanara, e posibil ca orice negociere cu el sa fie sortita esecului; este mai probabil sa va domine in incercarea dv. de a-l face sa inteleaga...
De asemenea, politia trebuie convinsa ca exista un caz real, ca e la fel de important ca celelalte zeci care sunt nerezolvate, ca e usor de rezolvat si, astfel, punctat un dosar in cele rezolvate...
Pentru acestea va recomand sa cautati un avocat specializat pe drept penal in orasul dv. Care sa n-o stie pe vecina sau vara dv.

Cat despre videochat sau orice alta activitate, m-as fi asteptat, la varsta dv., sa va informati mai mult inainte de a activa intr-un domeniu. Astfel, trebuie ca dv. sa va protejati constant identitatea, sa ascundeti vederii elementele de identificare ca fata, semne distinctive. Ajuta machiajul excesiv, tematic, masti, unghiuri de filmare studiate etc. Va puteti documenta in sensul asta pentru ca, pe viitor, sa aveti mai multa grija de dv.
Mergeti la unul sau doi avocati si alegeti-l pe cel care va da mai multa incredere si care este mai compatibila cu firea dv. Succes!
omul e dispus sa vina aici pentru relatii sau va invita acolo?! Daca vine aici nu vad de ce nu s-ar putea organiza un flagrant...
va multumesc mult pt sfat!

da, a spus ca data viitoare cand vine in Romania trebuie sa intretin relatii intime cu el.

Interventie moderator: va rog sa folositi butonul "Editeaza", daca doriti sa adaugati la postare, inlauntrul celor 30 de minute care permit acest lucru. Multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2015
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator

Alte discuții în legătură

Neintelegere, santaj cu poze intime ella_20 ella_20 buna seara!a si eu o intrebare...daca sora mea in trecutul ei a facut video chat si a pastrat legatura prin tel cu un utilizatorde ,,placerii,,in care ia trmis ... (vezi toată discuția)
Santaj alessia89 alessia89 Buna seara , nici nu stiu cum sa incep dar am nevoie de ajutor , mai pe scurt o sa explic problema mea , eu lucrez in domeniul video chat , alaturi de mine ... (vezi toată discuția)
Hartuire lungus lungus Am avut o relatie cu un barbat, de origine greaca, am decis sa inchei relatia si acum permanent ma hartuieste, imi trimite fel de fel de mesaje de amenintare, ... (vezi toată discuția)