avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere acordare salariu chas
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere acordare salariu chas

Buna as dori sa stiu daca pot sa imi primesc drepturile de salar in mana (chas) in situatia in care firma are peste 2000 de angajati iar drepturile de salar ne sunt platite prin banca (card). Ce ar trebui sa fac pt a ridica salariul chas? sau ce pot face daca depun cerere si aceasta este respinsa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 4 Februarie 2015
Angajatorul nu poate dispune efectuarea platii salariului pe card fara acordul salariatului .. in acest sens, se prevede in art.166 (2) C.mun. : Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

Textul de lege prevede posibilitatea platii salariului prin card bancar. Asadar, nu se prevede obligativitatea . Per a contrario, plata salariului se poate face si cash.
si in cazul in care angajatorul iti refuza cererea pentru acordarea salariului chas, ce poti face?
Puteti incerca sa sesizati ITM-ul si/sau promova o actiune in instanta.
E posibil să ceri plata "în plic" (chas) a salariului dacă firma nu operează cu "casierie"? conform constitutiei tarii si codului munci pot primi (forta firma sa primesc) salariul chas?
Asa cum am spus, exista posibilitatea ca salariul sa fie platit cash.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul cash, nu pe card! bbyRo bbyRo Salut tare,oameni de nadejde! Am curiozitatea si totodata interesul maxim in legatura cu salariul lunar care,de obicei,in majoritatea firmelor,vine pe ... (vezi toată discuția)
Curioasa - plata salariului si a indemnizatiei de crestere a copilului NelaDobrin80 NelaDobrin80 Buna seara!Am si eu cateva intrebari:am doua luni de munca la o firma(inregistrate la itm),alte doua luni la Mega,dupa aceea mi am dat demisia,iar dupa o mi am ... (vezi toată discuția)
Plata salariului cash serpisor83 serpisor83 Buna ziua, Vreau sa va intreb daca sau cum poti cere angajatorului plata salariului cash, atunci cand acesta face plata direct in cont bancar si/sau mai ales ... (vezi toată discuția)