avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deja erori in Codul Fiscal actualizat ANAF 2015.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deja erori in Codul Fiscal actualizat ANAF 2015.

Am citit din curiozitate modificarile introduse in CF actualizat prin OG 4/2015 in versiunea publicata de ANAF si am constatat ca, complectarea introdusa la art.71^1 din cap.7 cu privire la scutirea pentru impozitul datorat de persoanele cu handicap grav pentru veniturile din agricultura, piscicultura apare de fapt la cap.6 art.70^1 - venituri din pensii.
Ma intreb , in situatia data daca aceasta prevedere poate fi aplicata avand in vedere ca nu respecta numerotarea impusa prin ordinul legii.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 21:42, 6 Februarie 2015
Ce este publicat de ANAF pe site-ul lor nu modifica actele normative. OG 4 /2015 se aplica asa cum este in Monitorul oficial:

Venituri scutite
Art. 71^1. - Veniturile din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, altele decât cele prevăzute la art. 72, realizate în mod individual şi/sau într-o formă de asociere fără personalitate juridică de către persoanele fizice cu handicap grav ori accentuat, sunt scutite de impozit pe venit
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
Eu nu am spus ca modifica modificarile introduse prin OG 4/2015. Nu ar avea cum pentru ca nu sant for legislativ.
De fapt este discutabil daca insasi OG poate modifica o lege organica.


Din remarca mea se poate constata doar ca cei de la ANAF sant de pe alta planeta.
Se pare ca au venit cu picioarele pe pamant si au rectificat.
Buna ziua! Ma scuzati ca indraznesc sa va solicit sa ma lamuriti intr-o situatie ce priveste noile modificari; sunt persoana cu handicap accentuat, am inchiriat o camera ca sa reusesc sa ma intretin, am citit si eu modificarile si nu am prea inteles, adica eu in situatia prezentata nu beneficiez de scutirea de la impozit, in schimb o alta persoana cu handicap grav,accentuat, obtine din derularea unui numar mai mare de 5 contracte scutire de impozit? Nu sunt sigura dar aceasta se numeste activitate independenta cand ai un nr.mai mare de 5 contracte?
Va multumesc!
Din pacate pt dvs. asa este!

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe veniturile din agricultura persoana cu handicap violetanica violetanica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca tatal meu care are handicap grav (el este scutit de plata impozitului pe locuinta si pensie) este scutit de plata ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Pensionar gradul 2 accentuat stanciulaurentiu91 stanciulaurentiu91 as dori sa stiu daca eu cu gradul 2 accentuat,sunt infirm nu am un picior din accident circulatie nu din vina mea as dori sa stiu daca de la 1 februarie 2015 ... (vezi toată discuția)