avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deja erori in Codul Fiscal actualizat ANAF 2015.
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deja erori in Codul Fiscal actualizat ANAF 2015.

Am citit din curiozitate modificarile introduse in CF actualizat prin OG 4/2015 in versiunea publicata de ANAF si am constatat ca, complectarea introdusa la art.71^1 din cap.7 cu privire la scutirea pentru impozitul datorat de persoanele cu handicap grav pentru veniturile din agricultura, piscicultura apare de fapt la cap.6 art.70^1 - venituri din pensii.
Ma intreb , in situatia data daca aceasta prevedere poate fi aplicata avand in vedere ca nu respecta numerotarea impusa prin ordinul legii.
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 21:42, 6 Februarie 2015
Buna ziua,
Sunt persoana cu handicap grav si as dori sa inregistrez mai mult de 5 contracte de inchiriere care se vor derula in parallel.
In aceasta situatie voi fi scutit de impozitul de 16% aplicat la venitul net annual obtinut prin deducerea cotei de 25% la venitul brut annual?
Inteleg ca voi datora totusi CAS 5.5% in limita maxima a 5 salarii medii anuale?
Se mai aplica si alte obligatii, gen fond de pensii etc? Daca da, acestea constituie stagiu de cotizare si influenteaza in final pensia limita de varsta?
Pentru primele dou probleme raspunsul este categoric da. Momentan cel putin.

Pentru problema cu asigurarile sociale vedeti art.296^23:
(4) Persoanele care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor şi orice alte venituri din desfăşurarea unei activităţi dependente, venituri din pensii şi venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, asigurate în sistemul public de pensii, persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale neintegrate în sistemul public de pensii, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, precum şi persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru veniturile obţinute ca urmare a încadrării în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 296^21 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit pe veniturile din agricultura persoana cu handicap violetanica violetanica Buna ziua ,va rog sa-mi spuneti daca tatal meu care are handicap grav (el este scutit de plata impozitului pe locuinta si pensie) este scutit de plata ... (vezi toată discuția)
Drepturi persoane cu handicap laur2013 laur2013 Buna ziua, Daca o persoana detine un certificat de incadrare intr-un grad de handicap si in acest timp sa angajat, aceasta mai plateste CAS si impozit pe ... (vezi toată discuția)
Pensionar gradul 2 accentuat stanciulaurentiu91 stanciulaurentiu91 as dori sa stiu daca eu cu gradul 2 accentuat,sunt infirm nu am un picior din accident circulatie nu din vina mea as dori sa stiu daca de la 1 februarie 2015 ... (vezi toată discuția)