avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Abuz al celor de la Directia Antifrauda ???
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Abuz al celor de la Directia Antifrauda ???

Buna ziua ! Am si eu o intrebare , legata de activitatea celor de la Directia Antifrauda , din cadrul IGPR . Ieri 03.02.2015 , am fost informat ca sunt urmarit , de cei mentionati mai inainte , cu privire la faptul , ca pe un anumit sector de drum , acestia mi-au analizat comportamentul in traficul rutier . Acestia constatand ca , am un comportament de condus , foarte agresiv . In conditiile in care , pe sectorul respectiv de drum , exista indicator rutier pe care limita maxima de viteza , este de 30 Km/h (sectorul acesta are o lungime de apoximativ 800 m , pe care sunt si 5 curbe , dintre care 3 sunt successive , iar 2 la 90 de grade) . Mai mult , dumnealor mi-au spus ca au vrut sa ma opreasca in trafic si sa ma aresteze . Intrebarea mea este urmatoarea : Au voie cei de la Directia Antifrauda , sa intervina pe langa Codul Rutier ? Astept un raspuns ! Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 17:20, 8 Februarie 2015
Va reamintesc unele prevederi din oug 195/2002:

Art.1.
(1)Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderile care revin persoanelor fizice si juridice, precum si atributiile unor autoritati ale administratiei publice, institutii si organizatii sunt supuse dispozitiilor prevazute în prezenta ordonanta de urgenta.
……………………………………………………………………………………………………
Art.2.
Îndrumarea, supravegherea si controlul respectarii normelor de circulatie pe drumurile publice se fac de catre politia rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române, care are obligatia sa ia masurile legale în cazul în care constata încalcari ale acestora.

Lamurit?

Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O.u.g.195 Decebal58 Decebal58 Politistii locali, au dreptul sa opreasca autoturisme in trafic si au voie sa aplice sanctiuni contraventionale la o.u.g.195/2002_ (vezi toată discuția)
Parcarea si stationarea pe drumuri satesti de acces la locuinte dpodbereschi dpodbereschi Buna ziua, As dori sa stiu care sunt legile care reglementeaza parcarea si stationarea pe un drum satesc, este vorba de o ulita care este un drum de acces ... (vezi toată discuția)
Amplasarea radarelor mobile victor.tudor victor.tudor Buna seara Imi poate spune cineva ce obligatii trebuie sa respecte politia rutiera la amplasarea radarelor mobile? Mai exact au voie sa efectueze pande ... (vezi toată discuția)