avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Online business
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Online business

Salut.

Impreuna cu un prieten as vrea sa deschid un website international de intermediere/vanzare/cumparare de bunuri virtuale. Am intrebari in legatura cu legalitatea de a vinde sau cumpara moneda virtuala cu bani reali (am inteles ca sunt probleme legate de spalare de bani), taxe, impozite, declaratii .. tot ce trebuie sa stiu in legatura cu aceasta afacere. Nu am cerut consultanta de nici un fel inainte, nu stiu la cine ar trebui sa ma adresez, unde sa caut un avocat specializat pe business online.
Sunt din Constanta, multumesc pentru orice fel de raspunsuri :)
Cel mai recent răspuns: Brudici , utilizator 22:42, 4 Februarie 2015
Principiul este aceelasi ca in cazul BTC-ului, astfel ca in primul rand ar trebui sa va interesati care sunt companiile care accepta plata in FG (ma refer la numarul lor, pentru a sti pe ce se poate baza afacerea). Din punct de vedere al fiscalitatii, din care cunosc, China a introdus in 2008 o noua lege care ofera diverse stimulente pentru micii intreprinzatori.
Revenind la costurile de operare, cel mai indicat este sa solicitati consultanta unui expert contabil.
FG-ul este cumparat exclusiv de persoane fizice, care pot face comert cu alte persoane fizice si (as dori) sa aiba posibilitatea sa vanda FG-ul inapoi la website si eu sa il platesc prin paypal say transfer bancar. Intradevar sunt asemanari cu BTC doar ca FG-ul este comercializat exclusiv pe siteul de care apartine.

O sa il rog pe partenerul meu sa intrebe la randul lui de legea din 2008 din China, desi din ce a auzit din "popor" ar fi ceva probleme legislative in tara lui legate de acest model de afacere, deoarece poti fi suspectat de spalare de bani. Transferul de FG de la o persoana la alta se face fara nici un fel de act sau dovada legala de vanzare deci nu se poate dovedi provenienta castigurilor.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cryptomonede Gibilan Gibilan Buna ziua, Am o problema cu un \"exchanger\" de cryptomonede. Detin un cont de utilizator la Spectrocoin.com verificat si confirmat cu documente, deci eu sunt ... (vezi toată discuția)
Vanzare bitcoin cu taxe minime GeorgeLascaru GeorgeLascaru Buna ziua, Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa ... (vezi toată discuția)
Taxe dropshipping romania bbadrian29 bbadrian29 Buna seara, As vrea sa stiu si eu care care ar fi taxele de platit pentru o afacere de tip dropshipping cu produse din China. Mentionez ca nu vand produsele ... (vezi toată discuția)