avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... taxa de 0,7% conform legii 10/1995-calitatii in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

taxa de 0,7% conform legii 10/1995-calitatii in constructii

este legal ca taxa de 0,7% din valoarea cheltuielilor de executare a constructiilor(art.40 din Legea 10/1995) ce trebuie platita de catre Investitor(persoana juridica privata sau bugetara) catre Inspectoratul de Stat in Constructii sa fie aplicata la valoarea totala inclusiv TVA, sau poate functiona principiul deciziei nr.39/05.02.2013 a Curtii Constitutionale care stabileste ca “, în virtutea principiului general valabil în materie fiscală, impozitele şi taxele se aplică asupra materiei impozabile – venituri sau bunuri, nu şi asupra celorlalte impozite”,……. si faptul ca”aplicarea unei taxe la o alta taxa este contrara prevederilor constitutionale referitoare la asezarea justa a sarcinilor fiscale” As dori raspunsuri pertinente

Alte discuții în legătură

Sunt obligat sa platesc la inspectoratul de stat in constructii SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA Problema este urmatoarea. Daca o persoana juridica construieste (in acest caz o hala) este obligata sa vireze suma de 0,75% din valoarea fiecarei facturi cu ... (vezi toată discuția)
Calcul taxei de 0,1 si 0,7% la isc Adrion3 Adrion3 Buna ziua! Este corect modul de calcul al taxei de 0,1 si 0,7% datorate Inspectoratului de stat in constructii pentru construirea unui imobil raportat la ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism Florentttina Florentttina Sunt proprietara a unui teren de 450mp si as dori sa stiu care este taxa pentru obtinerea certificatului de urbanism si celorlalte acte necesare pentru a putea ... (vezi toată discuția)