avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social.
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social.

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti care sunt conditiile pentru obtinerea unui ajutor social ? Sunt intr-o situatie disperata,datoriile la intretinerea apartamentului au trecut de 20000 Ron,sotia e singura salariata[cu salariul minim!],si nu mai face fata cheltuielilor,eu am 58 de ani si nu gasesc nicaieri de lucru[am lucrat pana in 2011 cand s-a desfiintat firma],iar din luna August 2014,cand a decedat tatal meu,sunt nevoit sa stau cu mama mea,care are 74 de ani,e foarte bolnava si nu se poate ingriji singura ! Va rog sa ma invatati ce pot face ca sa ies din acest cerc vicios si sa putem trai cat de cat decent ? Va multumesc mult !
Cel mai recent răspuns: lucyfer , utilizator 08:44, 5 Februarie 2015
Familiile şi persoanele singure ale căror venituri se situează sub nivelul lunar al venitului minim garantat, stabilit prin lege, au dreptul la ajutor social.
Cuantumul ajutorului social se stabileşte ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat şi venitul net lunar al familiei sau persoanei singure.
Cuantumul lunar al Venitului Minim Garantat (VMG) este stabilit prin raportare la indicatorul social de referinta ISR a carui valoare este stabilita prin lege la 500 lei.
Cererea si declaratia pe propria raspundere, precum si celelalte acte doveditoare privind componenta familiei si veniturile realizate, se inregistreaza la primaria localitatii in a carei raza teritoriala isi are domiciliul sau resedinta titularul
Pentru solutionarea cererii privind acordarea ajutorului social, se va afectua ancheta sociala la domiciliul sau, dupa caz la resedinta solicitantului, ori la locul desemnat de solicitant in cazul celor fara locuinta.
Acordarea sau, dupa caz, neacordarea dreptului la ajutor social se face prin dispozitia scrisa a primarului, iar dreptul la ajutorul social se acorda incepand cu luna urmatoare inregistrarii cererii. In vederea urmaririi respectarii conditiilor de acordare a dreptului la ajutorul social, se efectueaza anchete sociale la un interval de 3 luni sau ori de cate ori este nevoie.

Detalii:
[ link extern ]

[ link extern ]

[ link extern ]
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor pentru batrini fara vechime in munca madiciocan madiciocan Mama mea are 72 de ani, in cartea de munca i-au fost trecuti doar trei ani. In conditiile actuale , viata ei este tot mai grea. Tata bolnav ca si ea, are o ... (vezi toată discuția)
Ajutor social dragomircarlamaria dragomircarlamaria buna seara ,pot beneficia de ajutor social daca am o fetita de 8 ani si sunt gravida in 3 luni jumate? (vezi toată discuția)
Venituri banesti ajutor social pentru mamici singure ramonatraista ramonatraista Sunt ibsarcinata si in mai putin de o luna voi aduce pe lume un bebe, dar din pacate sunt o mama singura si nu am venituri deloc,inafar de alocatia copilului ... (vezi toată discuția)