avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Am dreptul de a solicita un exemplar dintr-un contract ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Am dreptul de a solicita un exemplar dintr-un contract de vanzare creante?

La data de 2009.06.03.am contractat un credit la de un IFN.pe un termen de 1 an.(52 saptamani).Ultima plata efectuata de catre mine a fost in luna februarie 2011.Dupa aceasta data nu am primit nici o instiintare nici in scris nici verbal de la IFN.
Acum,in 2015.ianuarie am primit a scrisoare de la o firma de recuperari creante,langa aceasta scrisoare era si o scrisoare de la IFN-ul cu care am semnat contractul de credit,in care IFN-ul imi aduce la cunostiinta urmatoarele:"...va informam ca in temeiul Contractului de Vanzare Creante din data de 19.11.2014. XXXIFN in calitate de creditor initial si YYY(Netherlands) "cedentul"au cesionat catre ZZZ(Luxemburg) "cesionarul"....Este vorba de contractul meu semnat cu IFN-ul respectiv.Mai departe imi spune ca cesionarul a acordat firmei VVV SRL Bucuresti Imputernicire pentru a indeplini acte juridice si faptice care vizeaza deservirea creantei in cauza.
As avea si eu 2 intrebari:
1.Avand in vedere perioada 2011 iunie-2014 noiembrie,prima data reprezinta atat ultima mea plata catre IFN,dar de asemenea si depasirea datei ultimei rate conform contractului de credit,iar 2014 data cand a fost cesionat contractul....trecand 3 ani si jumatate,timp in care nu am primit nici a solicitare de la IFN,vreau sa intreb daca datoria respectiva nu s-a prescris?
2.Vreau sa intreb,daca am dreptul sa cer un exemplar din contractul de Vanzare creante,din data de 19.11.2014.?? Si daca da,pot solicita prin posta la adresa de domiciliu?
Sunt prea multe firme si conturi bancare,cesiuni is Imputerniciri,as vrea sa vad si eu un exemplar,legal pot solicita acest lucru?
Firma recuperatoare mi-a propus un acord de plata in rate.Pot astepta pana primesc exemplarul de contract solicitat de mine,sau daca nu incep sa platesc prima rata,firma poate sa inceapa executare silita?
In final daca imi puteti spune,ar f mai bine sa solicit exemplarul acesta prin posta,adica eu sa trimit solicitarea mea prin posta la adresa firmai recuperatoare sau prin email?
Va multumesc mult pentru ajutor,pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: melkoci , utilizator 10:40, 16 Februarie 2015
mai aveti sume de plata in temeiul contractului? care a fost utlima scadenta a acestora? de la data ultimei scadente puteti calcula termenul de prescriptie de 3 ani. daca s-a implinit, il puteti invoca cu succes si nu va mai trebui sa platiti.
nu sunteti parte in contractul de vanzare de creante, nu vi-l vor da si nici nu vad la ce v-ar folosi.
Contractul l-am incheiat in 2009 iunie,pe termen de 1 an.Deoarece nu am putut plati sumele fixate saptamanal ca si rata,am depasit termenul.Ultima plata efectuata de mine a fost in 2011 februarie.Insa datoria mea nu era achitata in totalitate.Dupa 3 ani si jumatate,a venit firma recuperatoare care calculand penalitati pe aceasta perioada,a iesit o suma frumusica cu care mai sunt datoare :( (Suma este mai mare decat creditulluat initial)
As mai avea o intrebare in legatura cu termenul de prescriere a datoriei:majoritatea de pe Forum sustin ca termenul de prescriere este de 3 ani.Ma intreb atunci de ce firmele de recuperare trimit instiintare ca incep formele de executare silita,dupa 4-5 ani?In cazul meu,dupa aproape 5 ani de la ultima mea plata catre firma cu care am avut contractul.
Sunt sigura ca si firmele recuperatoare cunoscc termenul de prescriere.Atunci,undeva,ceva tot nu-mi este clar cu acest termen.
Ce pot face daca primesc o instiintare de executare silita sau poprire pe salar,dupa 5 ani?
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperator - amenintare cu executarea silita adriana1 adriana1 - In data de 13.05.2010 am contractat un imprumut de 900 lei de la o IFN. - Din cauze independente de vointa mea nu am putut achita toate platile. - ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Nelamurire prescriere datorie lfs01 lfs01 Buna ziua. Am o nelamurire legata de un credit luat acum mai multi ani. Este vorba de un credit de nevoi personale. In urma pierderii slujbei am fost in ... (vezi toată discuția)