avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Alegeri neanuntate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Alegeri neanuntate

se da urmatoarea situatie
se planifica o adunare generala ( e inceput de an) ordinara, cu o ordine de zi pt ziua X.
in ziua X, fostul administrator (unul din locatari) contacteaza locatarii si pune anunturi in casute si in locuri vizibile incitand la re-alegerea comitetului si a presedintelui (care l-au dat afara) care au fost alese in decembrie anul anterior (deci anterior cu 2 luni)
corectati-ma daca gresesc:
poate sa se intrerupa desfasurarea adunarii din ziua X si sa forteze alegeri si voturi pur si simplu pt ca fostului administrator nu ii convine situatia ?
putem chema sprijinul politiei de proximitate - pt ca va fi scandal ?

chiar sunt curios ce o sa iasa.




Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:29, 6 Februarie 2015
Adunarea general se poate convoca doar de comitetul executiv sau de un grup de initiativa care sa fie 20% dintre proprietari.
Altfel, adunarea generala nu se poate convoca.
Simplu.
Orice participant la adunarea generala, daca aceasta este statutara, poate soilicita ca pe ordinea de zi, in afara punctelor propuse de comitet, sa se adauge si "alegerea altui comitet executiv, presedinte, comisie de cenzor". Propunerea de adaugare la ordinea de zi a acestui punct se pune la vot si daca majoritatea sunt de acord aceasta completeaza ordinea de zi.
Adunarea generala se desfasoara normal, se discuta fiecare punct al ordinii de zi si asa se ajunge si la punctul cu alegerile.
Cel ce a propus "alegeri" sau oricare alti proprietari, motiveaza, arata neregulile, nemultumirile... si propune pe altcineva in functia de presedinte. Se poat propune sau autopropune presedintele, membrii comitetului si cenzorii. Fiecare propunere se pune la vot iar majoritatea decide. Sigur ca presedintele si/sau membrii comitetului, cenzorii, pot sa-si dea demisia de suparare ori pot sa explice adunarii generale cum sta situatia din punctul lor de vedere si sa candideze din nou.
Asa ca nu trebuie sa le fie frica celor alesi de propunerile de schimbare, dar nici cei ce vor schimbarea sa nu creada cu certitudine ca vor realiza schimbarea.
Oricum asociatia va iesi in castig, va fi mai puternica, prin confirmarea celor in functie ori prin alegerea altora mai buni.
mersi, asta voiam sa aflu, pas cu pas desfasurarea ideala a evenimentelor.
consider ca am primit raspunsul cautat.

akadea a scris:

putem chema sprijinul politiei de proximitate - pt ca va fi scandal ?


La noi s-a stabilit o regula: de fiecare data, printre invitati se afla si politistul de proximitate. Chiar si numai de a nu fi scandal...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor extern sau comisie de cenzori din cadrul blocului mira55 mira55 Intrucat nu agreau comisia de cenzori, membrii comitetului executiv au mers cu un tabel prin bloc si s-au strans semnaturi pentru demiterea cenzorilor si ... (vezi toată discuția)
Revocare presedinte asociatie de proprietari annabela annabela Pt. revocarea din functie a presedintelui asociatiei de proprietari si a casierilor sunt valabile si tabelele nominale cu semnaturilor locatarilor-proprietari ... (vezi toată discuția)
Revocare comitet executiv Marius Campeanu Marius Campeanu Buna seara. Suntem o Asociatie de proprietari cu aproximativ 100 de membrii, acum un an a fost ales un nou Comitet executiv si un nou Presedinte. Dupa alegeri ... (vezi toată discuția)