Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Din 2015, angajatorii vor declara impozitul calculat si retinut pentru fiecare beneficiar de venit in declaratia unica, si nu in formularul 205 (introdus in locul vechilor fise fiscale).
D112 a fost modificata, conf Ordinul comun al MFP, MMPS şi al MSP, nr. 1977/2757/1580/2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 57 din 23 ianuarie 2014, stabilind că impozitul calculat şi reţinut, pe fiecare beneficiar de venit, se face în D112.
In acel ordin nu gasesc nicaieri ca nu s-ar declara in 205. Acolo scrie ca se declara in 112, insa nu se face referire la 205. Plus ca nu au publicat vreo versiune mai noua care sa nu mai aibe veniturile din salarii...
Asa si este. Nu am gasit in legislatie o astfel de prevedere. Ceea ce v-a scris mai sus era dintr-un raspuns al ANAF publicat pe site-ul lor. Azi am intrebat la metodologie la AFP Mures si mi-au spus ca se depune incontinuare D205. Prevederile legale care o reglementeaza nu sunt abrogate. Daca doriti sa fiti sigur va sugerez sa formulati o adresa catre AFP din judetul dvs.
Declarație 406 presupune raportarea la Fisc a tuturor datelor din contabilitatea unei firme (încasările și plățile, produsele aflate în stoc, taxele plătite, înregistrările contabile etc.) într-un mod standardizat, care trebuie să respecte întocmai schema tehnică impusă de autoritatea fiscală.
Cursul practic oferit de avocatnet.ro va cartografia noul sistem SAF-T, fiind gândit ca un instrument de orientare în care vom analiza aplicat,timp de 8 ore, noul sistem de raportare, astfel încât fiecare participant să înțeleagă cum se identifică și se raportează informațiile cerute de Fisc prin declarația 406.