Buna ziua!
Locuiesc intr-unul din putinele blocuri din Bucuresti unde nu sunt montate repartitoare caldura din vina administratorului de bloc care este impotriva.O parte dintre locatari sunt de acord cu el.
Va rog sa-mi spune-ti care este procedura legala?
Care este nr minim de apartamente care doresc montarea de repartitoare pentru a putea primi aprobare din partea administratiei sau a cui trebuie sa dea semnatura pentru demararea lucrarilor de montaj repartitoare.
Multumesc frumos
domnule proprietaru ... dvs cititi cu atentie si ginditi ceea ce scriu ceilalti participanti la forum ? eu cred ca raspunsul este negativ la ambele intrebari ...
aceasta este o situatie exceptionala pentru ca la adunarea generala vin foarte putine persoane (sa zicem 1/2+1, adika aproximativ 51%) din numarul total de proprietari) iar pentru aceste repartitoare este necesar un procent de 80%
sesizati cumva vreo diferenta ???
sau si asta este greu ?
chiar daca s-a hotarit in adunarea generala (prima sau a doua convocare), montarea repartitoarelor trebuie aprobata de 80% dintre proprietari, deci este o situatie exceeptionala si trebuie mers din usa in usa pina la acel procent.
daca nici acum nu ati inteles, nu-mi mai ramine decit sa va desenez pe asfalt cu creta colorata, desi am mari indoieli ca si asa veti reusi :P
totusi e bine sa respectati ce spune legea..
poate la desene pe asfalt va pricepeti mai bine, acolo puteti desena fara sa aveti cunostinte necesare si fara sa respectati ce scrie in lege..poate daca era desenata ..etc...:((
Si eu sunt de acord ca tabelul este mai puternic ca argument. Ideal ar fi sa se faca si una si alta.
Tabelul insa trebuie sa fie facut cu foarte mare atentie. Obligatoriu trebuie sa aiba asociata o fila cu explicatii complete asupra subiectului pt care trebuie sa- ti dai acordul. Nu trebuie sa se ajunga la : nici nu stiu ce am semnat.
Chiar se poate prevedea o coloana cu : am citit anexa cu explicatiile, sau ceva in felul asta( formularea poate fi adaptata situatiei)
domnilor..nu neg importanta tabelului....dar trebuie facut intai asa cum prevede legea.
Si tabelul,nu poate fi facut dupa ce s a tinut o sedinta la casa scarii,pt discutii? sa aiba un nr de inregistrare, apoi sa se semneze tabelul LA USILE celor care nu au..putut sa vina..? Cred ca este ,si corect si legal sa se respecte indicatiile date de lege..si se inlatura unele probleme..
domnule proprietaru .... imi face impresia ca dvs aveti probleme de intelegere a problemei.
drept urmare, va propun un exercitiu cu dvs in rol de presedinte al unei asociatii cu 100 apartamente (numarul a fost ales pentru usurarea calculelor din exemplificare)
1. convocati o adunare generala si, culmea, se intruneste cvorumul legal de 50%+1, adik vin 51 de proprietari.
2. supuneti aprobarii dorinta proprietarilor de a monta repartitoare si toti cei 51 prezenti sint de acord (caz ideal)
3. orice firma care monteaza si calculeaza repartitoare fara un procent minim de 75% nici nu discuta la telefon macar
4. intre cei 49% sint si persoane care si-au exprimat dorinta montarii repartitoarelor, dar din diverse motive nu au vrut putut sau nu au dorit sa vina la sedinta (sa fiu sincer, cu dvs presedinte nici eu nu as veni la sedinta ca sa nu ma umplu de nervi :D ) intrebare :
CUM REZOLVATI PROBLEMA LEGALITATII SI DORINTA PROPRIETARILOR DE A-SI MONTA REPARTITOARE FARA A APELA LA ACEL TABEL NOMINAL, DOMNULE presedinte de asociatie de proprietari proprietaru ???
va intreb pentru ca exista un deficit de minim 24% (de fapt ar fi de 29%, majoritatea firmelor impunind procentul de 80% )