avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare repartitoare caldura
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare repartitoare caldura

Buna ziua!
Locuiesc intr-unul din putinele blocuri din Bucuresti unde nu sunt montate repartitoare caldura din vina administratorului de bloc care este impotriva.O parte dintre locatari sunt de acord cu el.
Va rog sa-mi spune-ti care este procedura legala?
Care este nr minim de apartamente care doresc montarea de repartitoare pentru a putea primi aprobare din partea administratiei sau a cui trebuie sa dea semnatura pentru demararea lucrarilor de montaj repartitoare.
Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 18:40, 13 Iulie 2010
elga50 a scris:

I se va pune valoarea cea mai mare pe care o are alt apartament similar in luna respectiva inmultit cu 10%, plus caldura pe partile comune.

Nu suporta comisionul de calcul.

La afirmatia dvs " Nu suporta comisionul de calcul" vreti sa spuneti ca ISTA (firma ce se ocupa de calculul caldurii) face treaba asta pe gratis la acele apartamente ?

Ok , nu ne putem juca cu montatul se demontatul repartitoarelor dar totusi trebuie sa existe si un procent din numarul total de apartamente de la care o asociatie in urma unei adunarii generale sau a unui tabel semnat de fiecare locatar poate renunta la aceste repartitoare. Care este acel procent?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Iulie 2010
mihaisorin3, utilizator
@mihaisorin
Nu exista nicio o prevedere legala in acest sens. Renuntarea la repartitoare se poate face numai prin hotararea Adunarii Generale.
Da, exact asta vreau sa spun, persoanele care nu au repartitoare pentru ca nu si le-au montat de la inceput sau renunta la ele ulterior, se intelege ca nu sunt de acord cu masurarea caldurii in propriul apartament si atunci ele nu beneficiaza de acest serviciu.
Totusi apartamentele respective intra in sistemul integrat de furnizare a caldurii si atunci li se calculeaza caldura dupa cum v-am scris mai sus.

Renuntarea totala a scarii respective la masurarea caldurii la nivel apartament trebuie sa tina cont de doua lucruri:
- majoritatea dintre cei care au repartitoare la momentul in care se doreste sa se ia decizia;
- contractul semnat cu firma care v-a montat repartitoarele si care face calculul caldurii.
Voi continua sa sustin solutia repartitoarelor de caldura pentru ca, din punctul meu de vedere, respecta principiul "platesc cat consum".
In conditiile anularii subventiilor la energie termice prevad ca la iarna o sa fie jale. am facut o simulare a pretului si ma ia cu frisoane in plina canicula.
Armenteros a scris:

Voi continua sa sustin solutia repartitoarelor de caldura pentru ca, din punctul meu de vedere, respecta principiul "platesc cat consum".

Complet gresit.

Si ca sa va demontez teoria imaginati-va urmatorul scenariu:
-1 apartament intr-o asociatie de propietari tine repartitoarele la maxim tot timpul
-celelalte 19 apartamente inchise complet.
Cat credeti ca va plati la caldura proprietarul apartamentului care se incalzeste?
a. nimic, caldura e gratuita
b. cat consuma
c. dumnezeu cu mila. probabil va fi obligat sa faca imprumut la banca sa achide factura la caldura.

Va las pe dumenavoastra sa alegeti raspunsul.

Alte discuții în legătură

Reinnoire contract cu firma de calcul caldura pe baza repartitoarelor veteran5 veteran5 O asociatie de proprietari a avut contract de citire si repartizare a consumurilor de energie termica pe baza indicatiilor repartitoarelor de costuri, 100% ... (vezi toată discuția)
Repartitoare caldura popem popem Buna ziua Din totalul de 20 apartamente 10 au renuntat la repartitoarele de caldura , costurile ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de caldura orsaia2006 orsaia2006 Buna ziua,am si eu o intrebare ...la noi in asociatie suntem 50 de ap ....10 apartamente nu mai doresc sa aiba repartitoare pe calorifer ,motivand ca stau in ... (vezi toată discuția)