avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care este perioada de timp dupa care pot incepe scoala ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care este perioada de timp dupa care pot incepe scoala de soferi? Va multumesc anticipat!

În baza art.336 al.1 N.C.pen.,cu aplicarea art. 396 al.10 N.C.p.p. condamnată pe inculpatul .............. la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârșirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe. În baza art. 83 alin. (1), (3) N.C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 82 C. pen., de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei și orice deplasare care depășește 5 zile, precum și întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii și documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Ilfov. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere și obligaţiilor impuse și ale săvârșirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 1000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul cuvenit apărătorului din oficiu rămân în sarcina statului. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în ședinţă publică, astăzi, 05.02.2015..
Cel mai recent răspuns: subaiulian , utilizator 17:36, 11 Februarie 2015
Doar daca instanţa apreciază că aplicarea imediată a unei pedepse nu este necesară, dar se impune supravegherea conduitei dvs pentru o perioadă determinată.
Analiza se face in functie de situatia de fapt si în raport de persoana dvs, de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii, de eforturile depuse pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii, precum şi de posibilităţile de îndreptare.
Pai da ca acesta e singurul mod din care pot castiga bani sa ma intretin si daca nu as avea permis as putea face si alte infractiuni ca sa pot castiga bani..asa m-ar face sa fiu mai rau nu sa ma indrept si sa muncesc! Dar acordul de vinovatie trebuie sa il cer eu procurorului ? Am auzit ca nu prea se aproba e adevarat ?
Si da doresc sa fiu supravegheat ..as prefera asa si sa pot munci..in caz de mai fac ceva sa primesc pedeapsa cuvenita! Sa cer asta procurorului?
~ Conținut șters la cerere ~
Pai asta vreau sa fac...acord dar nu stiu daca merge sigur

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fără acord de recunoaştere joony92 joony92 sent. pen. nr. 59/03.03.2016.În temeiul art. 396 alin. 1 şi 4 C. proc. pen. coroborat cu art. 404 al. 3 teza a II-a C. pr. pen. raportat la art. 83 C. pen. ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere stefi9 stefi9 Vreau sa stiu daca in urma acestei hotarari judecatoresti,mi a fost anulat permisul de conducere sau nu....Complet: C2 Penal Cameră Preliminară/Fond-amânare ... (vezi toată discuția)
Cand si cum pot recupera permisul iliutailie69 iliutailie69 04.11.2015 Ora estimata: 09:00 Complet: Penal - N A1 Tip solutie: Agravarea pedepsei Solutia pe scurt: În baza art. art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură ... (vezi toată discuția)