avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Tatal meu a iesit la pensie anticipat cu cinci ani inainte de implinirea varstei, desi avea vechimea necesar. Anul acesta in octombrie implineste 65 de ani. Ce hartii trebuie sa faca si de cand poate sa le depuna?
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
simplu_el, utilizator
Cel mai recent răspuns: simplu_el , utilizator 15:38, 6 Februarie 2015
Legea 263/2010


ART. 64
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate.
(2) Transformarea pensiei anticipate in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.



ART. 67
(1) La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute la art. 65 alin. (4) si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partiale.
(2) Transformarea pensiei anticipate partiale in pensie pentru limita de varsta, in conditiile prevazute la alin. (1), se face din oficiu.


In mod normal nu trebuie sa mai depuna nimic.
Numai daca liseste ceva din dosar,sau in aceasta perioada a mai realizat stagiu de cotizare.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Pensionar anticipat mai 2011 Petrus_barbu@yahoo. Com Petrus_barbu@yahoo. Com La 60 de ani m- am pensionat anticipat 39 ani de munca pensie anticipata calculata 460 Ron nici azi nu sint trecut la pensie normala Ce trebuia facuta din ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia normala realdo realdo Cand se face trecerea de la pensia anticipata partiala la pensia pentru limita de varsta, la implinirea varstei standard de pensionare (65 de ani) sau la ... (vezi toată discuția)