avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Nu gaseste apartamentul in evidentele de la lmpozite ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Nu gaseste apartamentul in evidentele de la lmpozite si taxe

tocmai am platiti un avans pentru un apartament in timisoara, iar proprietarul mi-a spus ca el si fostul proprietar si cel dinaintea lui nu au platit niciodata impozit deoarece nu se regaseste pe listele celor de la primarie, este bloc vechi de prin anii 90, este racordat la calor si toate cele. mi-a spus propritarul ca a incercat sa intre in legalitate dar erau multe acte si sa lasat pagubas, in aceiasi situatie se afla toti locatarii, fiscal mi-a zis ca scoate de la primarie si este pe zero ,adica fara datorii, ce pot face sa intru in legalitate ? am inteles ca pe la cadastru sa cer un cf colectiv? ma vor pune sa achit impozitele restante? apartamentul are cf in regula. va multumesc
Cel mai recent răspuns: firsim , utilizator 08:52, 10 Februarie 2015
fiscalul de la primarie pe zero inseamna ca are impozitul platit la zi
dar eu o sa pot cumpara apartamentul prin prima casa?si ce demersuri trebuie sa fac sa intru in normalitate? luni ma duc la primarie sa scot un fiscal sa vad ce scrie pe el. va multumesc
pentru prima casa, daca exista extras de carte funciara fara sarcini si certificat fiscal pe 0 totul este in regula.
iarta-mi insistenta, dar cum o sa poata scoate certificat fiscal de la primarie daca apartamentul nu este in evidente?
Daca proprietarul a spus ca poate scoate fiscalul inseamna ca se plateste impozit ptr acel apartament. Daca nu se scoate fiscalul si extrasul de carte funciara nu se poate obtine credit si nu se poate incheia contractul la notariat. Notarul nu face contractul fara fiscal. Daca apartamentul nu este declarat la primarie, trebuie declarat, achitat impozitul la zi si apoi se obtine fiscalul.

Alte discuții în legătură

Acte vanzare imobil adighe adighe Buna ziua si bine v-am gasit, Doresc sa vand un imobil proprietate personala, dar singurele acte pe care le am sunt contractul de vanzare-cumparare intre ... (vezi toată discuția)
Cum aflu nr. cartii funciare si nr. cadastral? ken ken Buna ziua. In urma cu peste 10 ani parintii mei au vandut imobilul in care locuiam unuia dintre bunici. Contractul de vanzare-cumparare incheiat la notar nu ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)