avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatii comerciale care nu fac parte din asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatii comerciale care nu fac parte din asociatia de proprietari

Desi pare greu de crezut inca mai sunt spatii comerciale situate la parterul blocurilor care nu au acord de asociere cu asociatia de proprietari. Nepasare, ignoranta sau cum poate fi definita atitudinea proprietarilor acestor spatii?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:13, 27 Martie 2015
Sunt administrator la o asociație de proprietari a unui bloc și mă confrunt cu următoarea problemă: proprietarul spațiului comercial de la parterul blocului consideră că spațiul pe care îl deține nu mai are legătură cu părțile comune ale blocului, invocând că are cadastru prin care s-a făcut individualizarea și separarea față de bloc și refuză să plătească sumele ce rezultă din cheltuielile calculate pe cotă parte indiviză ale asociației. Eu am încercat să-i explic că nu are cum să desprindă proprietatea ei de restul blocului dar nu vrea să înțeleagă asta și refuză să plătească cheltuielile conform cotei- părți aferente salariilor administratorului, contabilului si cenzorului, refuzând în același timp să prezinte actele pe care le invocă dănsa. Există posibilitatea desprinderii din indiviziunea proprietății?
Sa ne spuneti daca spatiul respectiv are ceva comun cu blocul.
- este un apartament din bloc caruia i s-a schimbat destinatia?
- este un spatiu destinat din proiectare ca fiind spatiu comercial, dar este ""sub" bloc?
- de unde isi procura utilitatile si canalul?
Explicati aceste lucruri sa ne dumirim.
Sistati utilitatile catre acest spatiu daca se poate din punct de vedere tehnic si acunci o sa vadsa ca are comun cu asociatia aceste utilitati. Poate intra in acaesta categorie, de exemplu, alimentarea cu apa si instalatia de scurgere a apei uzate, canalizarea.
Apoi daca nu are nimic comun cu asociatia, inseamna ca nu are acoperis, nu are terasa si oricand poate sa vina ploaia peste el. Incercati sa-i aratati ca apa curge de sus in jos si ca de la apartamentul de deasupra lui i se scurge apa in spatiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii proprietari dodo70 dodo70 Buna seara! Fac parte dintr-o asociatie cu un nr.de 13 scari 206 apartamente.La parterul blocurilor sunt spatii comerciale ale Consum Coop,si cateva ... (vezi toată discuția)
Reparatii atic gabics gabics Bună ziua! Maică mea este administratoare la o asociație de propr., o scară de bloc care are la parter magazine. Magazinele sunt independente de ... (vezi toată discuția)
Stabilirea corecta si legala a cotei indivize oret20 oret20 Va rugam sa ne ajutati in stabilirea corecta si legala a cotei indivize pentru fiecare apartament, avand in vedere faptul ca la parterul blocului nostru, ... (vezi toată discuția)