avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Obtinere atestat de traducator
Discuție deschisă în Traduceri

Obtinere atestat de traducator

Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca am terminat o facultate de profil limbi straine-engl-franc; si doresc sa fac traduceri dar nu juridice, unde ar trebui sa ma adresez? Exista vreo reglementare care sa ma ajute sa obtin acest atestat de traducator asa cum se poate obtine cel de traducator autorizat pe partea de juridic?. Caci vad ca se face totusi o distinctie intre aceste doua atestate.
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 19:30, 11 Februarie 2015
Momentan nu exista decat o lege in dezbatere publica.
Va adresati MJ cu toate actele necesare, fix ca si pana acum. Informatiile despre metoda de autorizare le gasiti pe site-ul MJ. Dupa ce trimiteti toate actele cerute, o sa primiti autorizatia de traducator. Daca intra legea in vigoare, vedem dupa forma acesteia ce o sa mai fie.
sonika a scris:

Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca am terminat o facultate de profil limbi straine-engl-franc; si doresc sa fac traduceri dar nu juridice, unde ar trebui sa ma adresez? ......


Buna ziua,

Daca nu doriti sa efectuati traduceri juridice nu aveti nevoie de autorizatia emisa de MJ. Va prezentati la Registrul Comertului cu actele de studii si infiintati PFA - Traducator. Daca doriti neaparat un atestat, desi nu va trebuie, puteti sustine examenele organizate de Ministerul Culturii intr-un domeniu ales, promovati examenele si obtineti un atestat de traducator cu care infiintati PFA la Registrul Comertului.
L.C.
Ultima modificare: Duminică, 8 Februarie 2015
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspunsuri. Intr-un fel m-au linistit. Dar as mai avea o intrebare. Vreau sa lucrez la o editura. Ma poate angaja ca si traducatoare de carte asa simplu sau trebuie neaparat sa fiu PFA?
De asemenea as dori sa stiu daca lucrez pe un site de freelancer eu sunt platitoare de TVA? sau cum se ia TVA-ul? Sunt noua si nu ma pricep.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
sonika, utilizator
Depinde de editura.
In ce forma de organizare lucrati? Nu cred ca sunteti platitoare de TVA... poate reformulati intrebarea....aveti cod fiscal? daca da, cu Ro, sau fara?...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat DASY DASY As vrea sa stiu pentru ce domeniu trebuie sa sustin examenul de traducator autorizat pentru a utea colabora (on line) cu un birou de traduceri autorizate? (vezi toată discuția)
Pfa traducător firilacroco firilacroco Bună ziua, Intenționez să lucrez ca liber-profesionist în domeniul traducerilor, fiind în discuții cu o firmă pentru o colaborare. Problema este că ... (vezi toată discuția)
Atestat traducator matilda2010 matilda2010 obtinere atestat traducator Am terminat Facultatea de Cibernetica Economica la ASE Bucuresti , unde am facut 2 ani limba engleza si Facultatea de Limba si ... (vezi toată discuția)