avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragerea plangerii, impacare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragerea plangerii, impacare

Am facut plangere penala unui individ ca mi-a stricat gardul, eu fiind proprietar. Maine Politia ma chiama la audiere. Unui om ii sta bine sa se impace cu vecinul. Daca si el vrea, cand , cum si in ce conditii sau ce altceva ar trebui sa fac sa retrag plangerea impotriva lui, asta sa nu ma lezeze nici pe mine nici pe el, si sa rezolv si problema.
depinde pe ce motiv ati facut plengerea. daca este o infractiune pentru care impacarea partilor inlatura raspunderea penala va puteti impaca fara probleme, declarand asta in fata organelor de cercetare penala
Din descriere banuiesc ca este vorba de distrugere, astfel, va puteti retrage plangerea sau puteti incheia un acord de mediere.
Retragerea plangerii penale prealabile este incidenta in cazul infractiunii de distrugere.

Este o cauza care inlatura raspunderea penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere penalã elenamarta elenamarta Am făcut plângere penală împotriva administratorului Asociației de proprietari, pt înșelăciune, distrugere de bunuri comnune ale ... (vezi toată discuția)
Controverse privind impacarea părților în procesul penal cezarad cezarad Am 2 întrebări legate de chestiune: 1. care este diferența între RETRAGEREA PLÂNGERII PREALABILE (art. 158 NCP) și ÎMPĂCAREA PĂRȚILOR (art. 159 NCP) ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati in vederea retragerii unei plangeri ionut2003 ionut2003 Am si eu o intrebare si v-as fii recunoscator cineva m-ar putea ajuta in aflarea raspunsului. Recent, mai exact acum o saptamana mi-a fost sustras un ... (vezi toată discuția)