avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concurenta neloiala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concurenta neloiala

Buna ziua !

Posta Romana este si Broker de asigurari.
Daca un salariat al postei colaboreaza cu un alt Broker de asigurari, functioneaza concurenta neloiala ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: izy968 , utilizator 21:32, 10 Februarie 2015
Daca va incheiati o polita de asigurare la un alt broker chiar nu e o problema. Daca insa "colaborati" in sensul ca deturnati clientela postei va incadrati la concurennta neloiala.
Legea nr. 11/1991 privind combaterea concurenţei neloiale şi a altor acte în domeniul protecţiei concurenţei interzice practicile de concurenţă neloială precum "denigrarea unui competitor sau a produselor/serviciilor sale, realizată prin comunicarea ori răspândirea de către o întreprindere sau reprezentantul/angajatul său de informaţii care nu corespund realităţii despre activitatea unui concurent sau despre produsele acestuia, de natură să îi lezeze interesele", dar şi "deturnarea clientelei unei întreprinderi de către un fost sau actual salariat/reprezentant al său ori de către orice altă persoană prin folosirea unor secrete comerciale, pentru care respectiva întreprindere a luat măsuri rezonabile de asigurare a protecţiei acestora şi a căror dezvăluire poate dăuna intereselor acelei întreprinderi".
Ultima modificare: Luni, 9 Februarie 2015
ADRIAN CHELARU, Alte profesii
Poti fi salariat la Posta Romana, dar si la alt Broker de asigurari, altul decat Posta Romana ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurența neloială elena.sem elena.sem Se poate da in judecata o firma care face concurenta neloiala? (vezi toată discuția)
Lncalcare clauza de confidentialitate, migrare clienti gvrlmonica gvrlmonica Buna, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un PFA (salon de fitness EMS) si am semnat un ctr de prestari servicii cu alt PFA (antrenor personal de ... (vezi toată discuția)
Preaviz 45 zile fara sa semnez actul aditional iulya_amc2006 iulya_amc2006 Buna ziua, Lucrez la o firma de contabilitate din 2013, pe functia de contabil. In 2016 mi -a fost modificata functia din contabil in sef birou contabilitate ... (vezi toată discuția)