avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz 45 zile fara sa semnez actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz 45 zile fara sa semnez actul aditional

Buna ziua,
Lucrez la o firma de contabilitate din 2013, pe functia de contabil.
In 2016 mi -a fost modificata functia din contabil in sef birou contabilitate si mi s-a marit salariul. Nu am semnat nici un act aditional, totul a fost verbal.
Luna aceasta mi-am dat demisia, cu preaviz 20 zile. Angajatorul meu nu este de acord, vrea sa stau 45 zile si mi-a aratat actul aditional din 2016 in care scrie modificarea termenului de preaviz de la 20 la 45 zile, pe langa modificarea functiei si marirea salariului.
Actul aditional nu este semnat de mine. Am anuntat angajatorul pe mail ca actul aditional nu are semnatura mea si i-am cerut o explicatie, cum este posibil sa semneze altcineva actul aditional. Nu am primit nici un raspuns.
Pe cererea de demisia mi-a scris in partea de jos: De acord cu respectarea preavizului de 45 zile.
Eu mi-am gasit deja un alt loc de munca si nu pot sta abuziv 45 zile. Ce mi se poate intampla daca stau doar 20 zile, cat scrie in contractul de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:42, 14 Decembrie 2017
Nu vi se poate intampla nimic..dvs trebuie sa respectati termenul de preaviz mentionat in c.i.m.
Multumesc pentru raspuns.
Angajatorul meu ma ameninta, ca sa ma sperie sa stau 45 zile in preaviz, ca ii fac concurenta neloiala.
Eu mi-am deschis anul acesta firma mea de contabilitate si am 5 contracte de prestari servicii cu firme care nu au fost niciodata la firma angajatorului meu. Angajatorul stie de firma mea, pentru ca mi-a propus sa colaboram in continuare pe contract prestari servicii. S-a rugat ceva timp de mine ca sa nu plec si sa raman intru-un fel sau altul, dar nu mai vreau sa am de-a face cu aceasta persoana.
In CIM am gasit scris ca trebuie sa respect ROI. In ROI este un articol in care scrie ca este interzisa exercitatea oricarei activitati de concurenta neloiala, asa cum este definita de legislatia in vigoare.
Mi-a spus ca o sa-mi trimita dosarul de personal la un avocat.
Daca mi-am deschis firma mea de contabilitate, inseamna ca i-am facut concurenta neloiala?
Legea 11/1991
art. 2
(1) Constituie concurenţă neloială, în sensul prezentei legi, practicile comerciale ale întreprinderii care contravin uzanţelor cinstite şi principiului general al bunei-credinţe şi care produc sau pot produce pagube oricăror participanţi la piaţă.
(2) Sunt interzise practicile de concurenţă neloială, după cum urmează:
a) denigrarea unui competitor sau a produselor/serviciilor sale, realizată prin comunicarea ori răspândirea de către o întreprindere sau reprezentantul/angajatul său de informaţii care nu corespund realităţii despre activitatea unui concurent sau despre produsele acestuia, de natură să îi lezeze interesele;
b) deturnarea clientelei unei întreprinderi de către un fost sau actual salariat/reprezentant al său ori de către orice altă persoană prin folosirea unor secrete comerciale, pentru care respectiva întreprindere a luat măsuri rezonabile de asigurare a protecţiei acestora şi a căror dezvăluire poate dăuna intereselor acelei întreprinderi;
c) orice alte practici comerciale care contravin uzanţelor cinstite şi principiului general al bunei-credinţe şi care produc sau pot produce pagube oricăror participanţi la piaţă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurența neloială elena.sem elena.sem Se poate da in judecata o firma care face concurenta neloiala? (vezi toată discuția)
Concurenta neloiala salon coafura LucianB31 LucianB31 Buna seara ! As dori sa stiu daca exista concurenta neloiala in urmatoarea speta: Doua angajate pleaca de la un salon de coafura, apoi isi deschid un salon pe ... (vezi toată discuția)
Confidentialitate cim Simplu07 Simplu07 Buna ziua, In contractul de munca este precizat urmatorul lucru \"dupa incetarea contractului de munca salariatul este obliat sa pastreze secretul asupra ... (vezi toată discuția)