avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Delapidare sau fals?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Delapidare sau fals?

Buna seara,

Sunt director intr-o firma si am comis anumite nereguli. Mai exact am efectuat 3-4 plati cu valori totale pana in 5000 ron catre anumite firme. Problema e ca firmele exista in realitate dar in loc sa fac transferul catre acele firme am facut catre un prieten dar pe online banking la cont am mentionat datele firmei respective si contul prietenului meu, am emis si factura catre acea firma insa plata nu era facuta in contul acelei firme ci in contul unui prieten. Practic ca sa pot scoate banii din firma am trecut ca ar fi facuta plata catre o firma cu care noi mai colaboram. Ideea e ca afacerea s-a vandut si patronii vor sa inchida acea firma. Ma gandesc ca o sa vina un control sa verifice activitatea inainte de a o inchide si in cazul in care vor depista cele comise de mine ce pot pati eu? Practic la ce sunt incadrat si ce mi se poate intampla avand in vedere ca nu am cazier si nu am mai fost cercetat. Precizez ca as putea returna si prejudiciul. Sa recunosc fapta daca vor gasi neregulile?
Delapidare si fals. Probleme va avea si prietenul dvs care va ajutat cu transferul banilor cunoscand ca provin din savarsirea de infractiuni.
Buna ziua,

Care credeti ca va fi pedeapsa aplicata daca as recunoaste fapta si as returna banii? Asta avand in vedere ca nu am antecedente penale
Nu am cum sa fac asemenea previziuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din cont si inselaciune luoanagaicea luoanagaicea buna ziua, va rog mult sa ma lamuriti cu o problema. in octombrie,fratele meu a suferit un accident si a stat 3 luni in spital,in tot acest timp si prietena ... (vezi toată discuția)
Returnate de fonduri Alexven89 Alexven89 Buna ziua Acum o săptămână am facut un transfer bancar din contul meu deschis la o bancă din londra printr un serviciu online ,transfergo(numele ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut aligadot aligadot Am o firma mai veche si in urma unei facturi neplatite, am fost dat in judecata de acea firma. La proces nu m-am prezentat. Vreau sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)