avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie

Buna seara!

Impreuna cu inca doi prieteni as dori sa infiintez o asociatie care sa aiba activitati cu specific medieval (in special lupte medievale, atat regizate cat si libere).

Neavand cunostinte in domeniu, va cer ajutorul in legatura cu pasii necesari pentru infiintarea acestei asociatii in conditiile in care vom incerca sa ne prezentam la diferite activitati cu specific medieval contra unei sume de bani provenite din partea organizatorilor.

Totodata, luand in considerarea ca activitatea noastra are o directie culturala, as dori sa imi spuneti daca exista fonduri pe care sa le putem accesa in vederea procurarii echipamentului si uneltelor necesare.
Cel mai recent răspuns: Doty13 , utilizator 15:52, 10 Februarie 2015
Pentru grunwald: la punctul 2 faceti o confuzie. Personalitatea juridica e o caracteristica a societatilor comerciale, adica la toate acelea enumerate de dumneavoastra si care sunt infiintate la registrul comertului pe legea 31 din 1990. Iar recomandarea referitoare la asocierea fara personalitate juridica se refera la altceva.
Dmn. Neagu:
1. Cam la ce costuri sa ne asteptam pentru tot procesul birocratic necesar? (estimativ bineinteles)
2. Ati putea va rog frumos sa ma ajutati cu un model de contract pentru sugestia dumneavoastra? pe internet am gasit modele doar pentru "CONTRACT DE ASOCIAŢIE ÎN PARTICIPAŢIUNE" care e realizat intre Societati Comerciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati pe asociatie fara personalitate juridica moonprincess moonprincess Buna ziua, M-ar interesa exact ce activitati poate desfasura o asociatie fara personalitate juridica. Stiu ca nu poate desfasura activitati economice dar ... (vezi toată discuția)
Unde se inregistreaza profesia libera de exemplu o asociere mixta :mediator & avocat & expert contabil unde se inregistreaza ? olden olden Unde se inregistreaza profesia libera de exemplu o asociere mixta :mediator & avocat & expert contabil unde se inregistreaza ? (vezi toată discuția)
Imprumut catre asociere in participatiune irbo irbo as avea si eu nevoie de niste opinii pro/contra legat de urmatoare speta. intre soc A si B exista un contract de asociere in participatiune pentru ... (vezi toată discuția)