avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Transfer la un alt medic de familie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Transfer la un alt medic de familie

Vreau sa schimb medicul de familie. Am gasit un alt medic de familie care ma accepta pe listele sale. Actualul medic refuza sa elibereze actele necesare acestui transfer.
Cum trebuie sa procedez? Unde sa ma adresez?
Mentionez ca motivul principal al acestui transfer este nasterea unui copil si dorinta de a fi inregistrat la acelasi medic cu copilul
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 19:57, 29 Noiembrie 2013
Faceti cererea in scris (exista un formular, il gasiti pe net), iar medicul de familie este obligat sa trimita fisa dvs, la noul medic de familie. Altfel puteti sa-l reclamati la casa de sanatate.

HG nr. 1389/2010 – Contractul-cadru de acordare a asistentei medicale …
Normele de aplicare: Norma din 20.12.2011 publicata in MO 922bis din 27.12.2011

ART. 12
Persoanele înscrise care doresc sã îşi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de transfer, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc sã se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacã. Medicul de familie primitor are obligaţia sã anunţe în scris (prin poştã ) , în maximum 15 zile lucrãtoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacã persoana are obligaţia sã transmitã fişa medicalã în copie certificatã prin semnãturã şi parafã cã este conform cu originalul, prin poştã, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrãtoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacã persoana pãstreazã originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.
Ultima modificare: Vineri, 29 Noiembrie 2013
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medic familie - fisa medicala poate fi ridicata personal? IuliaIspas IuliaIspas Buna ziua ! Fisa medicala a pacientului, este obligatoriu sa fie trimisa prin posta noului medic de familie sau se poate ridica personal si in ce conditii. ... (vezi toată discuția)
Nu am acces la fisa medicala... iconita iconita Cum pot sa am aces la fisa medicala de la medicul de familie? Am aflat cu stupoare ca in fisa mea medicala erau trecute diagnostice despre care nu stiam nimic. ... (vezi toată discuția)
Medic familie mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua In septembrie am fost la un alt cmi familie sa ma inscriu ,deoarece nu eram multumita de cel la care eram .Am completat un formular,nu mai tin ... (vezi toată discuția)