avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Medic familie - fisa medicala poate fi ridicata ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Medic familie - fisa medicala poate fi ridicata personal?

Buna ziua !
Fisa medicala a pacientului, este obligatoriu sa fie trimisa prin posta noului medic de familie sau se poate ridica personal si in ce conditii. Multumesc
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 18:04, 2 Septembrie 2013
Conform legii, fisa medicala se transmite prin posta noului medic de familie. In practica, insa, daca reusiti sa va convingeti vechiul medic, o puteti duce si dvs. la noul medic.

HG nr. 1389/2010 – Contractul-cadru de acordare a asistentei medicale …
Normele de aplicare: Norma din 20.12.2011 publicata in MO 922bis din 27.12.2011

Anexa 2

ART. 12
Persoanele înscrise care doresc sã îşi schimbe medicul de familie vor adresa o cerere de transfer, al cãrei model este prevãzut în anexa nr. 2 A la ordin, medicului de familie la care doresc sã se înscrie, precizând numele medicului de la care pleacã. Medicul de familie primitor are obligaţia sã anunţe în scris (prin poştã ), în maximum 15 zile lucrãtoare, medicul de familie de la care a plecat persoana. Medicul de familie de la care pleacã persoana are obligaţia sã transmitã fişa medicalã în copie certificatã prin semnãturã şi parafã cã este conform cu originalul, prin poştã, medicului primitor, în termen de 15 zile lucrãtoare de la solicitare. Cabinetul medical de la care pleacã persoana pãstreazã originalul fişei medicale, conform prevederilor legale în vigoare.

Ultima modificare: Luni, 2 Septembrie 2013
ana-cer, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer la un alt medic de familie DumitruIon DumitruIon Vreau sa schimb medicul de familie. Am gasit un alt medic de familie care ma accepta pe listele sale. Actualul medic refuza sa elibereze actele necesare ... (vezi toată discuția)
Nu am acces la fisa medicala... iconita iconita Cum pot sa am aces la fisa medicala de la medicul de familie? Am aflat cu stupoare ca in fisa mea medicala erau trecute diagnostice despre care nu stiam nimic. ... (vezi toată discuția)
Medic familie mihaela1981 mihaela1981 Buna ziua In septembrie am fost la un alt cmi familie sa ma inscriu ,deoarece nu eram multumita de cel la care eram .Am completat un formular,nu mai tin ... (vezi toată discuția)