avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma declarata inactiva fara sa ni se comunice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma declarata inactiva fara sa ni se comunice

Buna ziua,

Am descoperit ieri, printr-un client fidel, care a verificat starea firmei la ANAF inainte sa faca o plata, ca firma noastra figureaza ca inactiva inca din 2013, din cauza unei declaratii depusa cu intarziere.

Noi nu am stiut de aceasta situatie pana ieri si ne-am continuat normal activitatea si plata darilor. Nu am fost anuntati in niciun fel ca e inactiva firma - desi cei de la ANAF ar fi avut cai usoare sa ne contacteze - telefon, email etc.

Aflam acum ca trebuie sa platim amenzi (am platit una de 500 de lei azi cand am semnat procesul de constatare si sanctionare, poate ne-am grabit dar incercam sa rezolvam rapid) si ca riscam chiar si confiscarea veniturilor facute intre timp.

Ce ar fi de facut?

Zilele trecute am depus acte sa facem trecerea de la SRL-D la SRL. Am incercat sa facem totul bine, fiind prima firma, si din cauza unei contabile neserioase sa ajungem acum in situatia asta.. Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. Binenteles ca la ANAF nu au stiut sa ne spuna nimic doamnele. \"Doar Controlul stie\"...
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
otiliaion, utilizator
Cel mai recent răspuns: Klepsidra , utilizator 22:59, 7 Iulie 2015
Buna ziua,

In cazul inactivitatii fiscale, pentru a se reactiva, firma trebuie sa dovedeasca indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii: indeplinirea tuturor obligatiilor declarative prevazute de lege, lipsa oricaror obligatii fiscale restante si constatarea organele fiscale ca functioneaza la domiciliul fiscal declarat.
Reactivarea se va face de catre organul fiscal prin decizie si se inscrie de catre organul fiscal in Registrul contribuabililor inactivi/ reactivati tinut de ANAF.

O zi buna!
Buna Otilia,de curand am trecut prin asta, poti citi povestea aici, precum si amanunte legate de procesul reactivarii.

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul fiscal al administratorului Frigioiu52 Frigioiu52 Buna ziua, As vrea sa stiu daca cazierul fiscal al administratorului unui SRL pentru expirare valabilitate sediu social se sterge dupa 5 ani. Sediul a fost ... (vezi toată discuția)
Reactivare firma - pasi, costuri catalin440 catalin440 v-as ruga sa ma indrumati catre pasii necesari reactivarii unui SRL declarat inactiv in feb 2010 si care sunt costurile (vezi toată discuția)
Srl inactiv cristinaflorentina cristinaflorentina Subiect: SRL inactiv, cerere reactivare fara raspuns buna seara,am si eu un srl,am depus o cerere de reactivare la anaf la sf lunii iulie,nu am primit nici ... (vezi toată discuția)