avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata dauna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata dauna

patronul sotiei mele a fost amendat de catre ITM pentru ca a gresit data angajarii in declaratie iar acesta isi recupereaza amenda din salar dar fara sa dea nici o hartie pentru banii retinuti ce ne sfatuiti sa facem pentru ca daca sotia pleaca de la el chiar daca a platit bani nu avem nici o dovada in acest sens?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:47, 11 Februarie 2015
nu a completat nici o hartie iar acum de cateori daucem in discutie sa ne calculeze suma ce i-a retinuto nici nu vrea sa stea la discuti in repetate randuri i-am cerut sa ne dea o hartie cu suma ce a retinut-o dar nu vrea acest lucru intradevar a fost in instanta cu ITM si dupa acea a inceput sa ii retina bani ca ma gandesc si la posibilitatea ca dupa ce isi retine banii sa o dea in judecata si sa mai platim inca o data suma respectiva

Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
oltean45, utilizator
Nu-i mai platiti niciun ban , asa cum v-am spus anterior.
in acest caz care pot fii urmarile pentru sotia mea ?
va multumesc pentru sfaturile dumneavoastra si mai am o intrebare daca sotiei ii plateste 800 lei din care ii trage 400 de ce pe statul de plata apare suma de 600 si ceva de lai este legal?
Urmarile nu pot fi decat promovarea unei actiuni in instanta pentru recuperarea prejudiciului si/sau anumite presiuni exercitate de patron asupra sotiei dvs pentru a-si da demisia.

Nu are cum sa apara pe statul de plata o astfel de suma , atat timp cat i se retine nelegal o suma de 400 lei din 800 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda iuliangoga iuliangoga Amenda poate fi considerata paguba ? In acest sens , angajatorul se poate indrepta impotriva salariatului care a gresit ? (vezi toată discuția)
Amenda itm livacos livacos amenda ITM poate fi imputata salariatului? (vezi toată discuția)
Raspundere salariat is_yka is_yka Cum trebuie sa procedez pentru a-i imputa salariatului amenda pe care societatea a primit-o, deoarece acesta nu a scos rovinieta. (vezi toată discuția)