avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Custodie minor din concubinaj prin mediere
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Custodie minor din concubinaj prin mediere

Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. Parintii sunt de acord ca ea sa mearga la liceu acolo.
Pentru aceasta este nevoie de mai mult decat acordul mamei la notar pentru iesirea din tara, a fost de multe ori la el pana acum. Ca sa beneficieze de asigurare medicala acolo, este nevoie de custodie comuna si acordul mamei pentru stabilirea domiciliului in state, sau de custodia deplina a tatalui.
As vrea sa stiu daca, fiind de acord parintii sa mearga la mediator impreuna cu copila, sa stabileasca custodia exclusiva a tatalui si domiciliul la el pana la varsta majoratului, este obligatorie ancheta sociala. Se stabileste programul de vizitare si nu se solicita contributia mamei la crestere si educare.
Nu este timp pentru un proces in instanta, care ar dura foarte mult. Acolo incepe scoala in august si copila a fost deja acceptata la un liceu privat.
Ultima modificare: Marți, 10 Februarie 2015
herminast, utilizator
Cel mai recent răspuns: herminast , utilizator 13:04, 23 Aprilie 2015
Da, tatăl poate fi reprezentat la mediere.
Dacă domnul notar consideră că mediatorii nu au legătură cu dreptul familiei, cum se explică faptul că din ce în ce mai mult oamenii aleg să-și rezolve problemele legate de desfacerea căsătoriei la mediator?
Aveți dreptate, medierea ar fi cu mult mai cunoscută dacă ceilalți profesioniști nu ne-ar considera niște concurenți, ci niște colaboratori.
Cum frumos se exprima un mediator din state, mediatorii și profesioniștii din mediul juridic nu au de împărțit o prăjitură, ci pot ca împreună să facă o prăjitură mai mare.
Puteti rezolva pb anchetei sociale intr-un timp scurt: tatal fetitei se poate adresa celor de la The Children's Aid Society in vederea obt acestui raport.
Succes!

Nu stiu cat de multe persoane aleg sa isi rezolve situatiile conflictuale la mediator, vom vedea, sper sa fie cat mai multi. Deocamdata, ca sa va tin la curent cu speta, proces pentru custodie comuna si stabilire locuinta minor in strainatate la tata, cu tranzactie incheiata de parti prin avocat (de ce la mediator???!!!), prezentata la primul termen. Vom vedea. Subtire, dupa parerea mea. Vedem ce spune instanta de tutela, daca e nevoie de ancheta sociala, daca va fi ascultata minora, sau/si parintii.
Aveam mai multa incredere intr-un plan parental serios si detaliat la mediator, care sa cuprinda toate aspectele legate de viata minorului pentru cei patru ani care urmeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer scoala danyleca danyleca Buna ziua! Sunt in divort cu sotul meu si avem un copil de 16ani, termina clasa a IX-a la seminar, dar nu-si mai doreste sa urmeze aceasta scoala si vrea sa-l ... (vezi toată discuția)
Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Divort cu acord de mediere contestat auricius auricius Buna ziua. Am fost martorul unuidivort in care consider ca sa comis un abuz. Sotul a intentat divort dupa ce se semnase inprealabil un acord de mediere prin ... (vezi toată discuția)