avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL PLATITOR DE TVA SAU NEPLATITOR DE TVA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL PLATITOR DE TVA SAU NEPLATITOR DE TVA

Ce tip de firma(SRL, AF, PF) este mai bine de deschis pentru un un magazin alimentar
Vreau sa deschid un magazin alimentar undeva la tara si vreau sa stiu ce fel de firma este mai avantajoas de deschis in cazul meu ?
e mai avantazos un srl neplatitor de tva sau platitor de tva tinand cont ca eu nu am pastrat nici o factura pentru materialele si banii ce i-am investit in acea constructie
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:48, 14 Iunie 2009
cel mai bine la ora actuala este PF, II, AF fara tva
sel-ul plateste impozit minim (forfetar)
tva-ul pe langa munca, considerabil mai mare, in cazul dvs genereaza TVA de plata
Atunci cand cumparati marfuri, produse, obiecte de inventar, mijloace fixe, aproape orice , dv platiti si TVA indiferent ca sunteti sau nu sunteti platitor de TVA.
Daca sunteti platitor de TVA va puteti deduce TVA-ul platit de dv la achizitionare si platiti la buget numai diferenta de TVA care rezulta dupa vanzarea marfurilor dv.
Daca nu sunteti platitor de TVA nu puteti deduce acest TVA care l-ati achitat la furnizori.
Sigur sunt avantaje si dezavantaje , dar trebuie sa aveti in vedere si planurile de viitor. Daca vreti sa va dezvoltati si sa faceti investitii e mai bine sa fiti platitor de TVA. Daca o sa aveti clienti persoanae juridice , multi nsunt platitori de TVA si nu cumpara de la neplatitorii de TVA pentru ca nu-si pot deduce ei TVA-ul, etc

Sigur puteti incepe ca neplatitor de TVA , iar pe masura dezvoltarii si diversificarii activitatii sa deveniti platitor de TVA.
Ultima modificare: Duminică, 14 Iunie 2009
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitatea unei af sorinnel_25 sorinnel_25 As vrea sa stiu daca pe langa activitatea de baza a unei AF pot sa fie si alte activitati secundare (ca in cazul unui SRL). Care sunt avantajele/dezavantajele ... (vezi toată discuția)
Neplatitor sau platitor de tva? sara1985 sara1985 Buna, Sunt nedumerita in privinta optiunii legate de TVA pentru SRL-d pe care urmeaza sa il infiintam. Imi puteti enumera avantaje, dezavantaje? Orice sfat ... (vezi toată discuția)
Avantaje/dezavantaje firma platitoare de tva florin-g florin-g Am nevoi de ajutor! Poate cineva sa imi explice care este diferenta dintre o firma platitoare de TVA si una care nu plateste TVA, avantaje si dezavantaje? Va ... (vezi toată discuția)