avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea aplicarii pedepsei/suspendare permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea aplicarii pedepsei/suspendare permis

Buna seara,

situatia mea pe scurt e urmatoarea:

in luna mai 2014 mi-a fost retinut permisul pentru consum de alcool, mi s-a intocmit dosar penal, s-a dat o sentinta care prevede 8 luni inchisoare si suplimentar amanarea aplicarii pedepsei. Parchetul a facut apel, Curtea de Apel a respins apelul. Astept hotararea definitiva. De mentionat ca niciunde in hotarare nu e prevazut complementar interzicerea dreptului de a conduce, mai mult instanta apreciaza ca nu trebuie sa fiu privat de acest drept si ca permisul trebuie doar suspendat si nu anulat.
In consecinta, am sa ma duc cu hotararea definitiva sa imi cer permisul inapoi. Intrebarea mea este de cand curge masura suspendarii permisului pe 90 de zile, de la data retinerii permisului sau de la data eliberarii hotararii definitive?
Buna ziua pentru alcool mi sa dat aceasta sentina si misa spus ca sa facut apel se poate ca apelu sa fie respins ?? Si daca nu va fi respins ce se va intampla ?? In cat timp voi primi ceva ?? Va rog sa ma ajutati cu un raspuns daca se poate
pedeapsa de 1 an şi 3 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe prev. de art. 336 alin. 1 C.P. (fapta - 19.9.2016) În baza art. 83 alin. 1 C.P., amână aplicarea pedepsei stabilite, pe un termen de supraveghere de 2 ani, conform dispoziţiilor art. 84 C.P., termen care se calculează începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. 2. În baza art. 85 alin. 1 C. P., inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. 3. În baza art. 86 alin. 1 C.P. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute la art. 85 alin. 1 lit. c)-e) C.P. se comunică Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa. 4. În baza art. 404 alin. 3 C.P.P. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În temeiul art. 398 C.P.P., art. 274 C.P.P. obligă pe inculpat la plata cheltuieli judiciare avansate de stat în sumă de 200 lei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 19.6.2017.
Hotarare 90/2017 din 19.06.2017
Daca declara apel parchetul va fi o noua judecata la care va puteti prezenta cu avocat ca sa va prezentati argumentele in aparare.
Apelul nu se judeca in secret si fara sa fiti citat.
Veti afla de proces.
Apelu se poate respinge ???
Ma puteti ajuta cu un raspuns

Alte discuții în legătură

Alcool la volan darius1111 darius1111 Mi sa anulat permisu de conducere daca am primit sentinta asta? Se certifica de noi prin prezentul ca prin sentinta penala nr.946/2017 pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Explicatii sentinta pronuntata Fofy Fofy Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1 şi 4 C.p.p. raportat la art. 83 C.p. stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului X pentru ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis conducere Rhadoo1986 Rhadoo1986 Buna seara, Am tot incercat sa gasesc un raspuns recent la speta mea, un raspuns care sa ia in considerare modificarile (desele modificari) aduse legislatiei, ... (vezi toată discuția)