avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatul refuza sa semneze sanctiunea??!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatul refuza sa semneze sanctiunea??!!

Buna ziua,am o intrebare in legatura cu o sanctiune disciplinara.

Spuneti.mi va rog daca angajata refuza sa semneze sanctiunea disciplinara(10% din salar pentru 3 luni de zile)pot aplica aceasta masura?Reducerea salarului,sau cum anume trebuie procedat in acest caz??Nu o pot constrange sa semneze
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:18, 12 Februarie 2015
NU are neaparat legatura cu sesiunea, are legatura cu perioada respectiva, ca poate vroia sa invete inainte de sesiune si nu neaparat in sesiune, insa ce nu se prea intelege este de ce nu i s-a aprobat cererea de concediu pentru motivul pertinent al studiilor, cu atat mai mult cu cat contractul de munca ii dadea dreptul la asa ceva. Daca va contesta in instanta ii va fi foarte usor sa castige, parerea mea.
Dreptul salariatului la formarea profesionala nu poate fi sanctionat , indiferent de situatia persoanei respective.

Postati , va rog, textul din regulamentul intern sau ccm aplicabil care prevede ca asa ceva este considerat abatere disciplinara.
Am refuzat cererea de concediu fara plata pentru motivul ca angajata gravida a avut concedii medicale pe o perioada destul de lunga(2 luni jumatate)iar acum intre cele medicale si concediu prenatal a depus aceasta cerere(pentru concediu fara plata-legat de studii).

Pot motiva refuzul cu lipsa personalului din unitate si cu faptul ca angajata se foloseste oarecum de toate concediile posibile.(medical,fara plata ,sarina si lauzie).
In plus chiar fara acordul meu a lipsit o luna de zile(30 zile lucratoare) si a refuzat sa semneze sanciunea cu reducerea salarului cu 10% pentru 3 luni.

Spuneti.mi va rog cine greseste,inainte de o anunta prin avocat de aceasta sanctiune.Este posibil ca eu sa nu fiu suficient de bine informata
Refuzul dvs are la baza un motiv nefundamentat.

Niciun text de lege nu interzice unui salariat sa-si ia concediu medical. Daca aveati suspiciuni cu privire la aceste concedii, se putea sesiza Casa de Asigurari de Sanatate.

Legea prevede ca decizia de sanctionare sa se comunice salariatului si nu obligatia semnarii de catre acesta.
Comunicarea deciziei de sanctiunare se face personal salariatului, cu semnatura de primire, ori, in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta.

Sanctiunea avertismentului se poate aplica si fara procedura cercetarii disciplinare , insa fapta savarsita trebuie sa fie mentionata in reg.intern sau in ccm aplicabil ca fiind abatere disciplinara.
Sa inteleg ca in acest caz nu este abatere disciplinara?Eu am gresit ca nu i.am acordat concediul fara plata pentru studii?Chiar daca angajata nu s.a mai prezentat la servici pentru 30 de zile?Daca este asa atunci nu o voi sanctiona.

Alte discuții în legătură

Sanctiune in perioada concediului de odihna daniela1268 daniela1268 Buna ziua, Vreau si eu un sfat in legatura cu o problema cu care ma confrunt. Incepand cu data de 16.03.2009, sunt in concediul legal de odihna pe anul 2009. ... (vezi toată discuția)
Ancheta disciplinara dupa demisie? sim07 sim07 Buna ziua, Am o intrebare daca ma puteti ajuta. Are angajatorul dreptul de a incepe o ancheta disciplinara impotriva unui salariat care si-a depus deja ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)