avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nelamurire prima se stabilitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nelamurire prima se stabilitate

Buna ziua.Am si eu o problema la care va rog frumos sa imi rasoundeti daca se poate.Sunt asistenta medicala la un cabinet medical de la scoala si mi s-a spus de la spital ca anul acesta nu vom primi prime de stabilitate pentru ca in baza legii 18/2009 ,nu avem dreptul la astfel de prime.Eu am cautat legea asta dar nu am gasit nicaieri prevazut acest lucru.Este legal cceea ce mi-a spus d-na de la personal ,ca anul asta nu primim prime de stabilitate,pentru ca e criza?da-ti macar un indiciu unde sa pot citi chestia asta.Va multumesc anticipat celor care ma vor ajuta in problema mea!
Cel mai recent răspuns: Andreea-Cristina Vernescu , Consultant resurse umane 08:29, 18 Iunie 2009
Ca multe altele, in Legea 18/2009 a bugetului de stat nu spune expres acest fapt, dar aceasta aproba bugetul fiecarui ordonator principal de credite, care la randul lui aproba pentru cei secundari din subordine. Acestia la randul lor aproba bugetele ordonatorilor tertiari din subordinea lor(Lg 500/2002 privind finantele publice).
Se stie ca bugetul pentru anul 2009 a fost refacut in luna ianuarie in urma indicatiilor telefonice de la Ministerul Finantelor Publice, fara a avea, insa o baza legala. S-au taiat prin telefon urmatoarele: premiile, orele suplimentare, salariile de merit, alte sporuri si posturile vacante, adica finantarea acestora.S-a lasat in buget doar lichidarea lunii decembrie care s-a platit in luna ianuarie.Cum s-a taiat la nivelul platilor efectuate in ianuarie este normal ca nu mai au prevedere bugetara. Prima de stabilitate intra tot la premii, deci au fost taiate. Doar premiul anual (al 13-lea salariu s-a mai acordat).
Sunt ingraditi in primul rand de Legea 18/2009 care le aproba bugetul,de OUG 35/2009 in care se specifica sa se respecte prevederile bugetare, Legea 500/2002,s.m.d.Premiile in general sunt reglementate OG 6/2007 de slarizare a functionarilor publici, modificata prin OG 9/2008 sau de OG 10/2007 pentru functii contractuale, si se mentioneaza obligativitatea expresa de incadrare in fondurile bugetare aprobate.Banuiesc ca salarizarea este tot in baza celor doua ordonante. Deci daca nu au prevedere bugetara nu se platesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vouchere de vacanţă eduardvl eduardvl Buna ziua, Avem urmatoarea speta: Conform prevederilor OG 29/27.08.2013, la art. 5 alin. 2 se stipulează că: \\\\"[b]În bugetele pe anul 2014[/b] ale ... (vezi toată discuția)
Premii lunare functionari cameliapstl cameliapstl buna ziua as vrea sa intreb si eu daca in anul 2011 la primarii se poate acorda premiul lunar de 10 % pentru functionari publici? cu toate ca nu cred ca le-a ... (vezi toată discuția)
Viza cfp nicoleta_2009 nicoleta_2009 Buna ziua? Este legal ca intr-o primarie secretarul( cu studii juridice) sa detina si viza CFP si sa primeasca spor de 25%? VA ROG BAZA LEGALA (vezi toată discuția)