avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire fiind singurul urmas dupa tata, am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire fiind singurul urmas dupa tata, am fost exclus din mostenire...

Buna,as vrea si eu sa clarific o situatie:mentionez ca tatal meu (decedat) mai are trei frati,ca urmare dupa moartea bunicilor paterni cei trei au impartit totul(casa+pamanturi) la trei,prezentand si declaratii notariale ca nu mai sunt mostenitori in afara de cei prezenti,adica ei trei!!!,intrebarea mea e urmatoarea:cum e posibil asa ceva avand in vedere ca si eu sunt de fapt si de drept mostenitor dupa tatal meu (decedat),cum a fost posibila asa cu una cu doua excluderea mea din mostenire fara stirea sau consintamantul meu???,multumesc!X-(
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 20:30, 15 Februarie 2015
singura solutie de a indrepta acesta situatie este sa promovati proces in care sa solicitati anularea certificatului de mostenitor.
Numai asa se poate ,pentru ca au facut declaratii false.Dumneavoastra aveati aceleasi drepturi la mostenire ca si oricare frate. Veneati la mostenire prin " reprezentarea" tatalui decedat.
Da,asa stiam si eu doar ca nici nu ma gandeam la aceste lucruri din partea lor...unul a dat declaratie ca renunta,unul a ramas cu pamanturile si altul cu locuinta...
Varianta foarte simpla este un proces civil prin care solicitati anularea certificatului de mostenitor,aveti nevoie de avocat,ca sfat nu va ganditi la o plangere penala ,solutionarea acesteia dureaza mult iar rezultatul este incert ,prima varianta este sigura.
Tatal dumneavoastra a decedat inaintea parintilor sau dupa ei?

Daca a decedat inaintea lor, aveati vocatie succesorala prin reprezentare, iar dezbaterea succesiunii in lipsa dumneavoastra poate fi anulata.

Daca a decedat dupa moartea parintilor, se pune problema acceptarii succesiunii de catre tata, dumneavoastra neavand vocatie la succesiunea dupa parintii lui. Daca puteti dovedi ca a acceptat succesiunea in termen, ati putea cere anularea certificatului de mostenitor.

Discutati chestiunea cu un avocat, cu actele pe masa. Altfel, va veti alege cu sfaturi pur teoretice, fara legatura concreta cu situatia de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta complicata,raspuns loredana marina loredana marina deci sa inteleg ca nepotul meu are aceleasi drepturi ca si mine?eu stiam ca el mosteneste doar partea tatalui lui nicidecum si ce imi revine mie si dupa tatal ... (vezi toată discuția)
Calitate de mostenitor negut negut Daca am aflat de decesul unei rude dupa 2 ani de la deces si succesiunea s-a facut deja,mai pot revendica dreptul meu care l-as fi avut de mostenitor? (vezi toată discuția)
Testament realizat inainte de 1989 mottudor mottudor Buna ziua, Vreau sa va prezint o situatie, pentru care eu nu am raspuns. Inainte de decesul bunicului (anul 1984), acesta a facut care mine (nepot), un act de ... (vezi toată discuția)